GALERIE FOTO: FC Municipal şi-a reluat pregătirile FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 40 Vizualizări

GALERIE FOTO: FC Municipal şi-a reluat pregătirile

Aurelian Băbuţan: „Totul depinde numai de noi”

Luni a avut loc reunirea lotului divizionarei secunde de fotbal FC Municipal Târgu-Mureş. Înaintea unei scurte şedinţe cu jucătorii, directorul general, Aurelian Băbuţan şi antrenorul principal, Daniel Isăilă au prezentat reprezentanţilor presei pe noul antrenor secund. Acesta este Ambrozie Coroian şi vine de la Gloria Bistriţa. Întreg stafful tehnic s-a arătat încrezător în lotul pe care îl au la dispoziţie şi cred într-o nouă promovare. „Am revenit cu mare încredere la Târgu-Mureş şi sunt convins că vom reuşi să repetăm performanţa de acum trei ani. Chiar dacă am fost plecat o perioadă, sufletul mi-a rămas aici şi m-am întors încrezător. Totul depinde doar de noi. Nu va fi uşor, avem şase puncte de recuperat, avem şi noi probleme finaciare, ca peste tot, dar cred că în foarte scurt timp acestea se vor reglementa şi vom ajunge la normalitate”, a spus Aurelian Băbuţan. Referitor la datoriile clubului şi litigiile cu anumiţi jucători, directorul general a confirmat că clubul are datorii cuprinse între 1 şi 3 luni, iar Vagner şi Szilagyi au depuse memorii la Liga Profesionistă. „Dacă aceştia vor fi declaraţi liberi de contract şi îşi vor găsi echipe, noi le vom ura în continuare succes la noile cluburi. Suma despre care se vorbeşte, cele două milioane, ar fi bine să avem măcar 20-25 % din ei. Noi, deocamdată trăim din banii primiţi pentru vânzarea jucătorilor, iar suma de care se vorbeşte s-ar putea debloca în cazul în care am ajunge pe loc promovabil, dar şi atunci eşalonat. Avem de primit până în 25 februarie încă jumătate din suma transferului lui Astafei, dacă se va reuşi un transfer a lui Balauru, care deocamdată e la noi, sumele pe care urmează să-i primim pentru Centrul de copii şi juniori şi de la unii sponsori”, a specificat directorul general sursele actuale ale clubului. Eventuala restructurare a campionatului din sezonul următor este văzută de către Băbuţan ca un zvon răutăcios, considerând că nu ar fi corect să nu promoveze nimeni.

Isăilă crede în dorinţa de afirmare a tinerilor

Antrenorul principal, Daniel Isăilă este în mare parte mulţumit de jucătorii pe care îi are la dispoziţie, acceptă că lotul mai poate suferi unele modificări, dar îşi pune mari speranţe în jucătorii tineri. „Avem foarte multe nume noi în lot şi şapte săptămâni la dispoziţie pentru a pregăti returul. Ştim bine că dacă sunt multe modificări, acestea se fac atunci când ceva nu funcţionează bine. Am însă mare încredere în jucătorii tineri, în dorinţa lor de afirmare”, au fost cuvintele tehnicianului. Noul său secund speră şi crede la rândul său în promovarea echipei. „Am venit la Târgu-Mureş deoarece mi s-a prezentat un proiect care mi-a plăcut. Îmi doresc să reuşim să ne îndeplinim obiectivul şi să revin în Liga I. Am convingerea că din vară ne vom pregăti pentru reluarea campionatului în Divizia A”, a spus şi Ambrozie Coroian.

Un prim antrenament

Lotul de 31 jucători a efectuat un prim antrenament de acomodare pe terenul sintetic al stadionului Trans Sil. Au lipsit Vagner şi Szilagyi, aflaţi în litigiu, al doilea şi cu probleme medicale. Noi sosiţi sunt: Rareş Vârtic, Sorin Cucu, Costinel Gugu, Andrei Peteleu (fundaşi), Florin Istrate, Mihai Stere, George Cristian Ganea (mijlocaşi), Bratislav Punosevac şi Andrei Sebastian Zăgrean (atacanţi). Dintre aceştia, reveniţi la echipa mureşeană sunt Vârtic, Stere, Gugu şi Balauru, ultimii doi după împrumuturi, iar Prunosevac şi Cucu sunt ei împrumutaţi de la Oţelul Galaţi. Revenit după împrumutul la U Cluj, transferul la FC Vaslui a lui Balauru nu s-a perfectat, dar acesta mai poate pleca pentru suma de 150 mii euro. Un alt nume nou fundaşul Ovidiu Rozenfeld, din Liga III, de la Avântul Reghin.

[zizigallery id=467]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE