Cursuri de prim ajutor pentru angajaţi Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 697 Vizualizări

Cursuri de prim ajutor pentru angajaţi

Identificarea un stop cardiac, realizarea şi deblocarea căilor respiratorii cauzate de un corp străin, tehnici de resuscitare precum şi acordarea primului ajutor la locul de muncă. Acestea le pot învăţa cei care se înscriu la cursurile de prim ajutor, cursuri organizate de Centrul de Instruire Tabula. La final, participanţii vor primi un certificat de atestare a gradului de instruire în acordarea primului ajutor, precum şi un kit gratuit de prim ajutor.

 Patronii, obligaţi să îşi instruiască angajaţii

Scenariile în care unui om i se face rău într-un spaţiu public sunt multe şi nu toate au finalul fericit. Pe de altă parte, potrivit legii, reprezentanţii societăţilor comerciale au obligaţia să îşi instruiască angajaţii în vederea acordării primului ajutor de bază. „I s-a făcut rău şi a căzut pe stradă. Speriaţi, unii trecători au încercat să îl ajute. Alţii însă neputincioşi s-au resemnat să privească cum omul de lângă ei se stingea încet fără a şti cu exactitate din ce cauză. După minute bune cineva s-a gândit totuşi să sune la ambulanţă. Era prea târziu însă, bărbatul care zăcea pe marginea drumului a făcut infarct. Pare un scenariu greu de imaginat, însă ni se poate întâmpla oricăruia dintre noi. Cel mai grav este faptul că legislaţia în vigoare, art.10 din Legea cu numărul 319/2006, prevede că reprezentanţii societăţilor comerciale au obligaţia să îşi instruiască angajaţii în vederea acordării primului ajutor de bază. Patronii trebuie să aibă în vedere toate măsurile care se iau în caz de accident, izbucnirea unui incendiu şi implicit evacuarea promptă a lucrătorilor, în funcţie de numărul de angajaţi existenţi în firmă. Tot ei sunt cei care trebuie să stabilească legăturile necesare cu serviciile specializate, îndeosebi în ceea ce priveşte primul ajutor”, a precizat Laszlo Tunde, director Centrul de Instruire Tabula.

Cursul de prim ajutor, parte teoretică şi practică

De aceea, Centrul de Instruire Tabula organizează acest curs. Durează opt ore şi include o parte teoretică şi una practică, iar instruirea se face atât în limba română, cât şi maghiară. „Cursul durează 8 ore, poate fi organizat în timpul săptămânii ori în weekend şi include o parte teoretică şi una practică. Cei interesaţi de curs vor învăţa cum să identifice un stop cardiac, cum se realizează deblocarea căilor respiratorii cauzate de un corp străin, tehnici de resuscitare precum şi acordarea primului ajutor la locul de muncă. La final participanţii vor primi un certificat de atestare a gradului de instruire în acordarea primului ajutor precum şi un kit gratuit de prim ajutor. Instruirea se realizează în limba română şi maghiară, iar pentru grupurile organizate se poate face şi în afara localităţii. Asociaţia mureşeană nu este la prima iniţiativă de acest gen. În perioada aprilie 2013-aprilie 2014, ONG-ul a implementat cu succes proiectul european intitulat “Youth First Aid” care a promovat dreptul la sănătate. Mai multe detalii pe www.atab.ro”, a adăugat Laszlo Tunde.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE