Workshop despre dieta în bolile cardiovasculare Recomandări zi de zi
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 152 Vizualizări

Workshop despre dieta în bolile cardiovasculare

Hipertensiunea arterială, miocardita, afecţiunile cerebrovasculare sau bolile cardiace congenitale sunt boli cardiovasculare care afectează tot mai multe persoane de vârsta medie. La nivel mondial, studiile arată că o treime din numărul total de decese este din cauza bolilor cardiovasculare, estimându-se că la fiecare două secunde survine un deces, iar un atac de cord la fiecare cinci secunde.

Dieta în hipertensiunea arterială

Potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), există peste 300 de factori de risc asociaţi cu bolile cardiovasculare şi accidentul vascular cerebral. Adesea, alimentaţia nepotrivită, lipsa mişcării, supraponderalitatea şi anumite gene pot fi răspunzătoare pentru creşterea tensiunii arteriale. Specialiştii Asociaţiei „Bio Nutriţie” organizează joi, 30 ianuarie, de la ora 18.00, la Policlinica Santa, un workshop centrat pe dieta în hipertensiunea arterială şi în bolile cardiovasculare. Situaţia gravă în care pacienţii ajung să ia din ce în ce mai multe medicamente i-a motivat pe medici să ia mai multe măsuri. „Seminarul pe care îl organizăm joi, 30 ianuarie, va fi centrat pe dieta în hipertensiunea arterială şi în bolile cardiovasculare. Acesta este dedicat pentru bolnavii de hipertensiune şi boli cardiovasculare secundare. Considerăm că este important să facem astfel de workshop-uri şi pentru pacienţi, deci nu numai pentru oamenii sănătoşi. Avem foarte mulţi pacienţi cronici care ne inundă cabinetele medicale, iar bolile lor se complică şi mai mult dacă consumă din ce în ce mai multe medicamente. Ne confruntăm cu situaţia în care iau până la opt medicamente la un moment dat din cauza bolilor cardiovasculare, a hipertensiunii şi care deseori se asociază şi cu sindromul metabolic”, a preciat dr. Dora Santa, medic primar în medicina de familie, licenţiat în dietetică şi nutriţie şi organizator al workshop-ului.

„Dorim să organizăm lunar câte un workshop”

Fiind primul eveniment de acest fel din acest an, organizatorii spun că doresc să organizeze lunar câte un workshop pentru fiecare categorie de pacienţi, pentru a le oferi acestora mai multe informaţii decât cele pe care le primesc în cabinetele medicale, la consultaţii. „Workshop-ul va fi ţinut de către dieteticieni, de colegele mele din cadrul Asociaţiei „Bio Nutriţie” şi va fi prezent şi cardiologul Policlinicii Santa. Este primul eveniment din anul acesta şi ne dorim să organizăm lunar câte un astfel de workshop, pe diferite teme şi afecţiuni, pentru fiecare categorie de bolnavi. Pentru că nu ştiam care va fi receptivitatea celor care sunt bolnavi pentru acest workshop, am limitat cumva numărul de locuri. Suntem la început şi dorim să vedem cum se vor desfăşura lucrurile pentru a avea o viziune în viitor, la celelalte seminarii pe care le vom organiza”, a menţionat dr. Dora Santa.

Taxa de participare la workshop este 10 lei, iar cei care vor să-şi rezerve un loc, pot să o facă la numărul de telefon: 0265-217.017 sau pe pagina de Facebook a Asociaţiei „Bio Nutriţie”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE