Home / Cultură / „Hai să-ntindem Hora Mare!” la Luduş

„Hai să-ntindem Hora Mare!” la Luduş

Sala Mare a Casei Orăşeneşti de Cultură „Pompeiu Hărăşteanu” din Luduş s-a dovedit neîncăptoare vineri, 24 ianuarie, cu ocazia spectacolului festiv „Hai să-ntindem Hora Mare!”, organizat cu ocazia sărbătoririi Unirii Principatelor Române din 1859.

24 ianuarie, zi sfântă în calendarul Istoriei

Spectacolul a fost prezentat de omul de televiziune Mihai Naşca şi s-a bucurat de participarea primarului Cristian Moldovan, subprefectului Manuel Butiulca, senatorului liberal Akos Mora, precum şi a unor consilieri locali şi oficialităţi luduşene, care au aplaudat prestaţia Ansamblului Folcloric „Ardealul” din Luduş şi a soliştilor Anca Ilca Mureşan, Nicolae Mureşan jr, Nicolae Mureşan jr, Delia Molnar, Septimiu Pop, Ovidiu Nechita, Mirela Mănescu, Florin Boita, Ina Todoran, Andreea Ciupe, Răzvan Năstăsescu, Ionela Moruţan şi Eugen Mihăilă. „Ziua de 24 ianuarie 1859 este o zi sfântă din calendarul istoric al neamului românesc pentru că atunci s-au pus bazele României moderne”, a precizat Dorin Grama, directorul Casei de Cultură „Pompeiu Hărăşteanu”, citat de Radio Transilvania Luduş.

[zizigallery id=1069]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Expoziţia “Mineralia” revine la Târgu-Mureş

În perioada 23-25 iulie 2021, între orele 10.00 – 18.00, la Secția de Etnografie și …