Oaspeţi din ţara tangolului pe scena Filarmonicii Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 131 Vizualizări

Oaspeţi din ţara tangolului pe scena Filarmonicii

Ultimul concert al Filarmonicii din luna ianuarie aduce pe scena Sălii Mari a Palatului Culturii, joi, 30 ianuarie, ora 19.00 doi oaspeţi din ţara tangoului,  dirijorul Pablo Boggiano şi violonistul Xavier Inchausti, protagoniştii unui concert extraordinar intitulat ”În ritmul tangoului”.

De numele dirijorului Pablo Boggiano se leagă apariţiile la pupitrul  Orchestrei Simfonice Libertador San Martin,  Orchestrei din Sarajevo, Orchestrei Universităţii din Strasbourg dar şi a Filarmonicii din Satu Mare. În prezent este conductorul a trei instituţii muzicale din Viena, Musikverein Pressbaum, Gross-Enzerdorf  Choir şi Singrunde Probstorf Choir. Tânărul violinist spaniel Xavier Inchausti, originar şi el din ţara tangoului, a devenit popular în rândul publicului meloman mai ales prin interpretarea unor creaţii semnate de Paganini, Saraste, Wieniawiski, Ernst, Kreisler şi Piazzola. Este laureat a mai multor competiţii internaţionale  precum şi al Concursului Internaţional de Vioară din Buenos Aires (2010) şi Concursul Internaţional de Muzică “Dr. Luis Sigal” din Vina de Mar, Chile în 2011.

Rachmaninov, cireaşa de pe tortul serii

Concertul, unul cu rădăcini argentinieie, prin prezenţa  celor doi oaspeţi are în program lucrări cu acelaşi farmec sud-american, graţie compozitorilor Astor Piazolla şi Esteban Benzecry. În prima parte a concertului melomanii târgumureşeni vor putea asculta compoziţiile Piazzollando, Fuga y Misterio şi Libertango, de Piazzolla, respectiv Concertul pentru vioară şi orchestră de Esteban Benzecry.  Partea a doua a concertului de joi seara aduce publicului un nume greu în istoria muzicii, Serghei Rachmaninov, graţie  Simfoniei nr.2 în mi minor. Una din cele trei simfonii ale lui Rachmaninov, lucrarea  aduce expresivitate, virtuozitate, graţie orchestrei din prima parte a lucrării, robusteţe, frumuseţe şi nu în ultimul rând impetuozitate, graţie finalului celei de a treia părţi. “Luna muzicii de divertisment se va încheia în forţă cu momentul ”În ritmul tangoului”, joi 30 ianuarie. Melomanii târgumureşeni vor avea parte de un program special, cu multă muzică sudamericanăşi cu lucrări celebre de Piazzolla şi Benzecry, iar apoi, în final superba lucrare,  Simfonia a II-a de Rachmaninov. Concert îî are ca invitaţi, un renumit dirijor din spaţiul tangoului, argentinianul Pablo Boggiano, dar şi un solist cu mult temperament, violonistul spaniol Xavier Inchausti”, a precizat Vasile Cazan, directorul Filarmonicii din Târgu Mureş.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE