Prezenţe mureşene la BioFach Nurnberg 2014 Agricultura
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 421 Vizualizări

Prezenţe mureşene la BioFach Nurnberg 2014

România va fi prezentă în perioada 12-15 februarie la cel mai mare târg bio din lume, BioFach Nurnberg 2014, la care vor participa 41 de firme de profil din întreaga ţară. Biofach este cel mai mare târg de agricultură şi de produse organice din lume, la care vor fi expuse produse alimentare şi comerciale ecologice din peste 130 de state şi vor fi organizate conferinţe şi evenimente conexe târgului.

Produsele româneşti, apreciate

Printre cei care vor fi prezenţi la târgul din Germania se numără şi patru firme mureşene, care vor promova produsele ecologice din domeniul mierei de albină, fructelor de pădure, brânzeturilor şi plantelor medicinale. “Ca şi tradiţie, România este prezentă de circa opt ani la acest eveniment, în fiercare an. În anul 2013 România a fost Ţara Anului, având un succes apreciat de către firmele şi autorităţile de la nivel european. În acest an, pe fondul acestui rezultat bun pe care la obţinut firmele româneşti şi în acest an spaţiul alocat României este unul generos, de trei insule, pe o suprafaţă undeva la 600 metri pătraţi. Aceste insule înseamnă un spaţiu expoziţional aşezat în fomă de pătrat, unde firmele expozante îşi organizează standurile de prezentare a produselor şi de primire a colaboratorilor şi a potenţialilor clienţi. Cu mândrie pot spune că la ediţia din acest an Mureşul va fi un judeţ fruntaş,  vor participa patru firme din judeţ, Apiprodex, pe partea de miere, Ecofruct cu fructe de pădure şi sucuri de mere, Mirdatod pe partea de brânzeturi şi o firmă de plante medicinale într-o colaborare cu o renumit producător de ceaiuri medicinale din judeţ. Să nu uităm de firma Sonnentor, cu reprezentanţă pe România  în Reghin, care va fi prezentă la acest târg dar nu în cadrul standului României ci în cadrul concernului austriac care este prezent la fiecare ediţie BioFach cu o gamă largă de produse ecologice”, a declarat Dorin Dogaru, managerul general al firmei Ecofruct.

Conceptul bio în afaceri

Miza prezenţei firmelor mureşene la acest târg o reprezintă găsirea de noi parteneri, respectiv consolidarea relaţiilor cu partenerii din domeniul bio. “Ca şi în fiecare an, miza prezenţei la BioFach este întâlnirea cu potenţialii parteneri existenţi deja în portofoliul firmelor. Pe de altă parte este vorba de identificarea unor noi clienţi, pe cât posibili cu o bonitate bună, nu cum se aude destul de frecvent în mediile economice din Români, firme care intră în insolvenţă. În lumea bio, personalitatea celor care conduc aceste firme este mai curată decât cea ce se întâmplă în lumea convenţională. Spun asta deoarece conceptul de viaţă bio nu este doar un concept de a avea un act comercial, este conceptul de a-ţi păsa de aproapele tău şi de ce consumă el spre sănătatea lui, a familiei sale şi spre mulţumirea faptului că banii pe care dumnealor îi dau pe aceste produse se transformă într-un izvor de sănătate benefic pentru organismul lor”, a precizat Dorin Dogaru.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE