Mureşenii, invitaţi la „Dance for Life” Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 111 Vizualizări

Mureşenii, invitaţi la „Dance for Life”

19 producţii, diverse tipuri de dans, 3 dansuri demonstrative, invitaţi speciali, 120 de dansatori şi un sigur eveniment. Cu ocazia Zilei Mondiale a Cancerului la Copil, voluntarii Red Cells ai Asociaţiei „Împreună pentru copiii cu cancer”, din Târgu-Mureş în parteneriat cu Consiliul Judeţean Mureş şi ACS Dance Art Târgu-Mureş organizează vineri, 14 februarie, de la ora 18.00, la Palatul Culturii, a doua ediţie a spectacolului – concurs de dans „Dance for Life”.

15 februarie, Ziua Internaţională a Copilului cu Cancer

În anul 2003, Confederaţia Internaţională a Organizaţiilor Părinţilor cu Copii Bolnavi de Cancer a declarat 15 februarie ca fiind Ziua Internaţională a Copilului cu Cancer, scopul principal al acestei zile fiind atragerea atenţiei asupra numărului mare de copii cu cancer de pretutindeni depistaţi anual. „În 2002, părinţi din toată lumea s-au unit pentru prima oară pentru o cauză comună: toţi copiii bolnavi de cancer să primească cel mai bun tratament şi îngrijire. În 2003, Confederaţia Internaţională a Organizaţiilor Părinţilor cu Copii Bolnavi de Cancer a declarat 15 februarie ca fiind Ziua Internaţională a Copilului cu Cancer. Scopul acestei zile este: să atragă atenţia asupra numărului mare de copii cu cancer de pretutindeni depistaţi în fiecare an, din care un procent mic primesc tratamentul adecvat; să se informeze publicului despre cancerul la copii; să se organizeze evenimente, cu strângere de fonduri, pentru organizaţiile de părinţi cu copii bolnavi de cancer pentru a-şi finanţa programele la nivel local; să se promoveze proiectele şi activităţile desfăşurate de organizaţiile de părinţi cu copii bolnavi de cancer, locale”, a spus Gabriela Farczádi, preşedintele Asociaţiei „Împreună pentru copiii cu cancer”.

„Mureşenii au răspuns pozitiv la prima iniţiativă”

Concertul caritabil susţinut de Vizi Imre anul trecut a fost un succes, dovada fiind numărul mare de mureşeni care au participat la eveniment. Astfel, în acest an se continuă tradiţia. Tineri dansatori cu vârsta peste 14 ani vor participa la concurs, invitaţii speciali fiind dansatorii Paul Moldovan, Cristina Tătar, Fodor Csanád şi Vaszi Réka. „În Târgu-Mureş de câţiva ani se marchează această dată în mod simbolic, şi în 2013 s-a organizat primul eveniment de anvergură cu ocazia Zilei Mondiale a cancerului la copil. Asociaţia „Împreună pentru copiii cu cancer” a organizat un concert caritabil susţinut de Vizi Imre, finalist la Vocea României. Mureşenii au răspuns pozitiv la această iniţiativă şi au participat în număr mare la acel eveniment. Din acest motiv, dorim ca în fiecare an în jurul acestei date să organizăm evenimente caritabile, ca locuitorii Târgu-Mureşului să aibă posibilitatea de a susţine lupta împotriva cancerului şi să ajute copiii bolnavi şi familiile lor, participând cu mici donaţii la realizarea proiectelor asociaţiei. În acest an, voluntarii Red Cells ai Asociaţiei „Împreună pentru copiii cu cancer”, din Târgu-Mureş în parteneriat cu Consiliul Judeţean Mureş şi ACS Dance Art Târgu-Mureş organizează cu ocazia Zilei Mondiale a Cancerului la Copii, în 14 februarie 2014, începând cu ora 18, în Sala Mare a Palatului Culturii, spectacolul – concurs de dans „Dance for Life”. Tineri dansatori cu vârsta peste 14 ani, de la şcoli, licee şi universităţi din Târgu-Mureş vor dansa diverse tipuri de dans: modern, latino, hip hop, contemporan, balet, popular, dansuri solo, în pereche sau în grup. Vor fi 19 producţii care concurează şi 3 dansuri demonstrative, în total 120 de dansatori. Invitaţi speciali vor fi dansatori de la Clubul Dance Art: Dubli Campioni Mondiali la dansuri latino Paul Moldovan şi Cristina Tătar, şi finalişti la Campionatul Naţional al României secţiunea standard Fodor Csanád şi Vaszi Réka”, a precizat Gabriela Farczádi.

Tabără de vară pentru copiii cu leucemie

Cu banii obţinuţi din donaţii, organizatorii vor organiza o tabără de vară pentru 20 de copii cu leucemie. Nu vor lipsi nici tombolele cu premii atractive. „Va fi un eveniment cu scop caritabil, cu banii din donaţii vom organiza o tabără de vară pentru 20 copii bolnavi de leucemie şi cancer, aflaţi în evidenţă şi trataţi la Clinica de Hemato-Oncologie Pediatrică a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu-Mureş. Intrarea se va face cu o donaţie de 20 lei, bilete se găsesc la casieria Palatului Culturii sau se pot comanda la telefon 0751-090.325, sau pe https://www.facebook.com/AsIPCC. Spectatorii vor putea participa şi la o tombolă cu premii atractive: cine romantice la restaurante, bilete la SPA şi alte surprize. Vă aşteptăm cu drag, să oferim bucurie în paşi de dans. Saving lives on Valentines!”, a adăugat Gabriela Farczádi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE