Servicii medicale dentare în noul pachet Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 87 Vizualizări

Servicii medicale dentare în noul pachet

Adrian Pană, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a anunţat vineri, 14 februarie, în cadrul unei videoconferinţe, că atât copiii, cât şi vârstnicii vor beneficia de servicii medicale dentare preventive în noul pachet de servicii medicale de bază.

Obiceiuri sănătoase pentru copii

Pentru că în perioada copilăriei riscul cariilor dentare, cât şi al deprinderii unor obiceiuri nesănătoase este mare, serviciile preventive au menirea a-i învăţa pe copii să-şi menţină o igienă corectă a cavităţii bucale. „În ceea ce priveşte serviciile de medicină dentară, există două lucruri esenţiale pe care le-am avut în vedere în pachetul de servicii de bază, şi anume serviciile preventive pentru copii, care s-au conturat sub forma unui pachet de servicii preventive, având în vedere că existe perioade în copilărie când pot exista riscuri mari de a face carii pe dantura de lapte sau definitivă. Dacă serviciile preventive sunt efectuate corect, ele pot aduce un beneficiu major în sănătatea orală a populaţiei tinere. De asemenea, aceste servicii preventive sunt asociate învăţării unor obiceiuri sănătoase pentru periaj şi pentru menţinerea unei igiene corecte a cavităţii bucale”, a explicat Adrian Pană.

Proteze pentru vârstnici

Ministerul Sănătăţii doreşte să fie achiziţionate proteze pentru vârstnici, având în vedere că în acest an suma alocată acestor servicii este „o sumă consistentă dacă ne uităm la sumele alocate în decursul anilor trecuţi”. „Un alt aspect esenţial este cel persoanelor vârstnice care nu pot să se alimenteze corect şi sunt predispuse la un număr de afecţiuni. În acest sens, există propunerea ca să poată fi finanţate proteze pentru persoanele care necesită acest lucru. Am discutat recent cu conducerea Colegiului Medicilor Dentişti şi am toată convingerea că vom ajunge la o concluzie care să fie unitară atât pentru furnizorii de servicii de medicină dentară, cât şi pentru cetăţeni având în vedere că anul acesta suma alocată pentru aceste servicii este 80 milioane lei, o sumă consistentă dacă ne uităm la sumele alocate în decursul anilor trecuţi”, a completat Adrian Pană.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE