„Cu drag, de Dragobete”, spectacol îndrăgit de mureşeni Cultură
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 262 Vizualizări

„Cu drag, de Dragobete”, spectacol îndrăgit de mureşeni

Spectacolul folcloric „Cu drag, de Dragobete”, organizat de Asociaţia Culturală „Mureşul Superior” în parteneriat cu Biblioteca Judeţeană Mureş, Consiliul Judeţean Mureş, Palatul Culturii, Primăria Târgu-Mureş şi Radio Târgu-Mureş, la Palatul Culturii, i-a adus în faţa mureşenilor pe cei mai îndrăgiţi interpreţi de muzică populară din zonă, care au cântat cele mai frumoase cântece de dragoste ale folclorului românesc, sărbătorind astfel atât Dragobetele, cât şi începutul primăverii.

Cântece de dragoste ale folclorului românesc

Tineri interpreţi ai cântecului popular şi mari interpreţi de mâine au urcat luni, de Dragobete, pe scena Palatului Culturii pentru a sărbători dragostea într-un mod autentic prin intermediul cântecelor de dragoste ale folclorului românesc. „Ioan Cristian Ţăran îmi spunea într-un interviu că dacă noi nu îi ajutăm pe aceşti tineri care păşesc, de multe ori, sfios pe drumul cântecului popular, atunci cine va mai cânta mâine. Mulţumim pentru gestul de a-i face cunoscuţi pe tinerii noştri din judeţele Mureş, Bistriţa, Cluj şi Harghita. Când îi văd pe aceşti tineri, îmi dau seama cât de repede trece timpul şi le mulţumesc că sunt alături de noi. Interesul pe care l-am stârnit cu acest eveniment artistic, cu sărbătoarea dragostei, a fost unul major, iar impactul a fost foarte bun. Multă lume este interesată de astfel de spectacole şi de ceea ce se întâmplă pe scena Palatului Culturii din Târgu-Mureş”, a spus prezentatoarea evenimentului.

Mesaje de dragoste

De la spectacol nu au lipsit momentele în care atât artiştii, cât şi oamenii din sală au transmis mesaje de dragoste şi apreciere celor dragi, emoţiile fiind ingredientele de bază ale evenimentului. Aplauzele şi râsetele de bucurie au condimentat seara, oamenii simţindu-se bine într-o atmosferă de cântec, joc şi voie bună. „Obiceiul are o tradiţie milenară şi marchează începutul primăverii, renaşterea naturii, a dragostei, a apropierii. Denumit şi Cap de primăvară, Dragostitele sau Logodnicul Păsărilor, Dragobetele marchează luna de primăvara, ziua de 24 februarie fiind considerată, în trecut, începutul anului agricol. Este momentul în care natura şi oamenii revin la viaţă. Odată cu natura, reînvia şi iubirea, iar Dragobetele marca ziua în care întreaga suflare sărbătorea înnoirea firii şi se pregătea pentru venirea primăverii”, a spus Ioan Cristian Ţăran, preşedintele Asociaţiei Culturale „Mureşul Superior”.

„Un spectacol bine gândit şi organizat”

Spectatorii au venit la Palatul Culturii cu aproape o oră înaintea începerii spectacolului şi au aşteptat cu nerăbdare să vadă ce li s-a pregătit. Aceştia au spus despre eveniment că a fost bine gândit şi organizat, mai ales că Dragobetele este o sărbătoare românească care „se sărbătoreşte cel mai bine ascultând cele mai frumoase cântece de dragoste ale folclorului românesc”. „Spectacolul este pentru cei care iubesc româneşte şi care se bucură de folclorul românesc şi îl respectă. Am venit cu mare drag şi pot să vă spun că spectacolul a fost bine gândit şi organizat, iar doamna prezentatoare, prin felul său de a fi şi de a vorbi, ne-a făcut să ne simţim foarte bine. Mi-ar fi părut rău să nu vin”, a povestit o doamnă.

La spectacol au participat Ioan Dordoi, Maria Butilă , Ioan-Cristian Ţăran, Ioana Toma, Costel Popa, Ina Todoran, Daniel Raţiu, Floarea Pop, Ovidiu Furnea, Bianca Tătar, Alin Huza, Ancuţa Cozma, Angel Avram, Cristina Fărcaş, Andreea Ciupe, Marian  Suciu, Oana Oltean, Ciprian Ilie, Adelina Morar, Grigore Sâmboan, Maria Grama, Razvan Porime şi Ansamblul „Cununa Mureşană”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE