Liga IV de fotbal anunţă un retur de gradul 0. Prezentare Valea Izvoarelor Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 309 Vizualizări

Liga IV de fotbal anunţă un retur de gradul 0. Prezentare Valea Izvoarelor

Înfrăţirea Valea Izvoarelor, între realizări şi aşteptări

Înaintea startului în returul Ligii IV de fotbal, seria Mureş, vă propunem să urmărim poziţia principaleleor candidate la promovarea în Liga III.

În ediţia trecută, Mureşul Luduş, câştigătoarea seriei a câştigat barajul, după care a renunţat la locul obţinut şi a scăpat de o posibilă sancţiune din partea FRF, sau a AJF Mureş. Începem cu liderul, Înfrăţirea Valea Izvoarelor, echipa surpriză a ediţiei, condusă de preşedintele Kovács Sándor şi asistată cu mândrie la meciuri de primarul comunei Sânpaul, Simon István. Formaţia are în componenţă mai mulţi jucători experimentaţi şi a trecut pe prima poziţie în clasament după ce a învins pe teren propriu în etapa a VIII-a cu 1-0 principala contracandidată la promovarea în Liga III, CS Iernut.

Experienţa îmbinată cu tinereţea

Echipa este pregătită de unul dintre jucătorii generaţiei care a făcut ca numele ASA Târgu-Mureş să apară în anii ’70 pe lista UEFA, Fazakas Árpád, ajutat de un alt nume cunoscut în lumea fotbalului mureşean, şi nu numai, Darius Miclea, care este şi jucător. După primele etape ale noului campionat, unul dintre cele mai puternice, dacă nu cel mai valoros la acest nivel, obişnuitele fruntaşe, cele din Luduş, Miercurea Nirajului, Ruşii Munţi, Sovata, sau Gaz Metan, la care s-a adăugat cea din Ungheni, retrasă din C, au început să facă paşi greşiţi şi în frunte s-au desprins uşor, dar sigur cele două formaţii. Echipa din Valea Izvoarelor a pornit mai greu. A obţinut pe teren propriu o victorie la limită, 2-1 cu ACS Sărmaşu în etapa a II-a, după care au remizat, 3-3 în etapa a IV-a, tot pe teren propriu, cu noua echipă din Ungheni, Viitorul. Aceasta din urmă a fost singura partidă în care nu a obţinut trei puncte. Până la finalul turului a înregistrat numai victorii şi, atenţie, nu a mai primit nici un gol în următoarele 13 etape, încheind cu un golaveraj 63-4, depăşit ca diferenţă doar de a doua clasată, CS Iernut.

Saltul în Liga III, unul dificil financiar

Dacă în Liga IV toate cele 18 participante sunt din judeţ şi deplasările se pot face în ziua meciului, cu un sandiş la pachet, costurile pentru o eventuală promovare ar fi incomparabil mai mari într-o serie în care echipa are jocuri în localităţi aflate la peste 200 kilometri. La acestea pot fi adăugate baremurile de arbitraj superioare şi investiţiile obligatorii pentru ca terenul să fie omologat. Totalul se ridică la o valoare de aproximativ 300.000 lei lunar, iar sponsorii nu se înghesuie. „Avem o echipă care poate aspira din punct de vedere valoric la promovare, dar aici depindem de ajutorul sponsorilor şi al primăriei. Din păcate, faţă de ce ni s-a promis în vară, acesta este mult sub aşteptări. Ne-am informat şi de la Avântul Reghin cam la cât se ridică aceste costuri. Ni se promite în continuare ajutor în cazul promovării, noi sperăm în continuare. Ştim că este problemă cu omologarea terenului, avem promisiuni şi o înţelegere pentru a juca la Ungheni în cazul promovării, dacă va fi cazul, dar şi un proiect de a reface baza de pe amplasamentul vechiului teren”, a spus preşedintele Kovács Sándor.

În privinţa promovării, un cuvânt greu de spus îl au cei de la Iernut, care au şanse cel puţin egale şi un sprijin care poate fi mai substanţial. Returul dintre cele două se va disputa la Iernut şi sunt şanse ca nicio altă formaţie să nu poată împiedica acest duel de la distanţă. „Va fi un duel spectaculor de la distanţă, dar toţi jucătorii sunt conectaţi la meciul direct. Există un fel de sentiment care îmi spune că doar acel meci contează. Am încredere însă în băieţi, sunt câţiva oameni de mare caracter în lot, care au înţeles şi momentele mai delicate şi ştiu să menţină colectivul unit”, a adăugat preşedintele Înfrăţirii.

Start pe ultima sută în pregătiri

Lotul nu s-a reunit decât la mijlocul lunii februarie, dar a susţinut un prim amical cu divizionara secundă ASA Târgu-Mureş înaintea reluării pregătirilor. Deşi se află cu doar câteva zile înaintea startului, nu se cunoaşte componenţa exactă a acestuia. Cei prezenţi la antrenamente sunt: Cseke Loránd, Marius Florea (portari), Jánosi Attila, Darius Miclea, Cosmin Boitoş, Sorin Boitoş, Szánto Levente, Bartok Tibor, Mihai Muscă (fundaşi), Toth Levente, Molnár Zsolt, Peres Levente, Paul Soţan, Zsigmond Vilmos, Ghira (mijlocaşi), Dudás Levente, Gabriel Bidi, Dănuţ Suciu (atacanţi). Conducerea se află în tratative avansate pentru transferul golgheterului ediţiei trecute a Mureşului Luduş şi a celei actuale, aflat momentan la Avântul Miheşu de Câmpie, Vasile Dicher. „Lotul este unul bun, în care jucătorii experimentaţi sunt completaţi de cei tineri. Atât noi, conducerea, cât şi jucătorii ne-am dori să promovăm, şanse avem, dar acest aspect este legat de susţinerea financiară, lucru care deja nu mai depinde de noi”, este părerea ambilor antrenori ai liderului. Duelul cu CS Iernut se anunţă unul dintre cele mai captivante din ultimele ediţii. Vom reveni cu informaţii despre celelalte candidate.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE