Home / Cultură / “Prinţesa Turandot” pe muzica lui Puccini la Ariel

Notice: Trying to get property of non-object in /home/zideziro/public_html/wp-content/themes/sahifa v5.5.3/framework/parts/post-head.php on line 69

“Prinţesa Turandot” pe muzica lui Puccini la Ariel

Teatrul “Ariel” din Târgu-Mureş prezintă în premieră sâmbătă, 15 martie, de la ora 17.00,  spectacolul “Prinţesa Turandot” în Sala mare a Teatrului “Ariel” din Târgu-Mureş, strada Poligrafiei nr. 4.

Muzica, artele plastice şi teatrul

“Prinţesa Turandot” este un basm-teatral de Traian Savinescu după Carlo Gozzi şi Friedrich Schiller, pe muzica lui Giacomo Puccini şi îi are în distribuţie pe Mariana Iordache, Viorel Meraru, Iuliu Pop-Andrieş, Georgeta Lozincă, Mirabela Valea, Sergiu Fîrte, Andi Brânduş, Mioara Topor, Cristina Ungureanu şi  Andrea Kiss. Coloanasonorăa spectacolului este semnată de Zeno Apostolache, completat de Cristina Iuşan care asigură coregrafia spectacolului şi Eugenia Tărăşescu-Jianu, scenograful piesei. “Redus la elementele esenţiale ale unui spectacol de operă dar folosind mijloacele de expresie ale teatrului de animaţie, “Prinţesa Turandot” deschide o ispititoare poartă spre lumea fascinantă a teatrului muzical. Brodând pe canavaua lui Gozzi şi inspirat din chiar libretul operei se naşte un spectacol de teatru în teatru, cu arii de operă, cu păpuşi mari şi decor multifuncţional de inspiraţie orientală, cu memorabile momente muzicale pucciniene, totul susţinut de virtuoşi artişti ai teatrului Ariel. Între extrem de liric şi foarte dramatic, contrapunctat cu parodie şi umor, “Prinţesa Turandot” se vrea un inedit şi rafinat spectacol pentru copii şi-ai lor părinţi, spectacol care îmbină  din perspectivă regizorală, muzica, artele plastice şi teatrul”, afirmă Traian Savinescu, regizorul spectacolului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Relaxare la Uzina Foto

În perioada 26 iunie până in 30 august, în decursul sfârșiturilor de săptămână, târgumureșenii sunt …