Comunicarea cu pacientul, importantă pentru vindecare Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 1041 Vizualizări

Comunicarea cu pacientul, importantă pentru vindecare

Aura Rusu, farmacist primar, Gabriel Hancu, farmacist specialist, şi psihologul Maria Dorina Paşca şi-au lansat marţi, 1 aprilie, „Ghidul Farmacistului în comunicarea cu pacientul”, o compilaţie de noţiuni de specialitate şi sfaturi privind expresiile, gesturile şi atitudinile menite să sugereze adevărata solidaritate şi interesul faţă de pacient, autorii considerând că în procesul de vindecare al unui bolnav comunicarea joacă un rol extrem de important.

Comunicarea cu pacientul, cea mai importantă

Prin formarea lor profesională, autorii Aura Rusu, farmacist cu experienţă în formarea continuă profesională, Gabriel Hancu, farmacist cu experienţă în farmacia comunitară, şi Maria Dorina Paşca, psiholog cu experienţă bogată în formarea specialiştilor în domeniul comunicării, au înţeles că limbajul pe care îl utilizează farmaciştii în comunicarea cu pacientul constituie un instrument cu impact asupra bolnavului. „Cu ceva timp în urmă a fost o perioadă în care am considerat că este nevoie de o astfel de carte. Ideea originală şi iniţială mi-a aparţinut, dar n-a putut fi pusă în practică decât dacă aş fi fost ajutată de colegii mei şi iată că am ajuns la a doua ediţie. În opinia mea, comunicarea farmacistului cu pacientul este cea mai importantă, mai ales în farmacia comunitară, pentru că dacă nu comunici cu pacientul, toată experienţa şi cunoştinţele pe care le-ai dobândit nu au nicio valoare, dacă nu ştii cum să le transmiţi pacientului până la urmă. Cartea, începând cu titlul, s-a dorit a fi un ghid care să ajungă la nivelul de înţelegere al farmacistului, nu este o carte cu un nivel foarte ridicat în ceea ce priveşte comunicarea, acum sunt facultăţi şi mastere în comunicare, care se ocupă de partea aceasta. În ceea ce priveşte comunicarea cu pacientul, noi cred că am atins aspectele esenţiale, respectiv tehnici de bază, elemente esenţiale din teoria comunicării, aplicaţii practice. Grupul ţintă este reprezentat astfel de farmaciştii şi asistenţii de farmacie, specialiştii care lucrează în farmacia comunitară”, a precizat Aura Rusu, farmacist primar.

Autoarea Aura Rusu a spus că aşteaptă feedback din partea celor care o vor citi şi speră ca farmaciştii să aplice cele prezentate în practica farmaceutică. „Ne-ar bucura să aflăm că este apreciată în continuare cartea. Oricum, premiul de la Gala Farmaciştilor de anul trecut a fost pentru noi foarte important şi aşteptăm feedback din partea celor care o citesc, să vedem dacă le este utilă şi dacă ceea ce aplică de acolo le este de folos în practica farmaceutică”, a continuat Aura Rusu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE