Home / Politic / Ministrul Sănătăţii, susţinut de Florin Buicu

Notice: Trying to get property of non-object in /home/zideziro/public_html/wp-content/themes/sahifa v5.5.3/framework/parts/post-head.php on line 69

Ministrul Sănătăţii, susţinut de Florin Buicu

Deputatul PSD Florin Buicu a susţinut marţi, 1 aprilie, declaraţia politică “Vorbe în vânt ale fostei conduceri a Ministerului Sănătăţii!”, în care a amendat moţiunea simplă iniţiată de PNL în care liberalii susţin că angajamentele din programul de guvernare al USL nu sunt duse mai departe de actuala guvernare.

“Programul USL continuă”

Florin Buicu a adus argumente prin care a arătat că actualul Guvern Ponta III respectă programul de guvernare pe care şi l-a asumat. “Ieri am asistat cu toţii la prezentarea moţiunii simple a PNL în plenul Camerei Deputaţilor. Este greu să nu iei o poziţie când cunoşti sistemul şi când ai răspunsul la toate acuzele. În moţiune am fost acuzaţi de fosta conducere a Ministerului Sănătăţii, şi aici nu fac referire la dr. Raed Arafat, de faptul că odată cu schimbarea componenţei Guvernului, multe angajamente din programul de guvernare al USL sunt doar promisiuni fără rezultat. Îi contrazic pe colegi atât eu cât şi judecătorii Curţii Constituţionale care la sesizarea colegilor din PDL şi PMP au trebuit să verifice dacă modalitatea în care noul Guvern, Ponta III, a fost învestit în Parlament a respectat Constituţia, cu accent asupra programului de guvernare. Sesizarea s-a respins cu majoritate de voturi ca inadmisibilă. Şi atunci dragi colegi mai noi în opoziţie, cred că ar trebui măcar de aici să aveţi siguranţa continuării programului USL”, a precizat deputatul PSD. “În calitate de ales pe listele USL vreau sa va reamintesc faptul că programul de guvernare „România puternica” prevede printre altele, referitor la domeniul sănătăţii, compensarea medicamentelor pentru pensionarii cu venituri reduse, extinderea sistemului SMURD la nivel naţional dar şi recondiţionarea ambulatoriilor de specialitate ale spitalelor”, a completat Florin Buicu.

Sprijin pentru Nicolae Bănicioiu
De asemenea, deputatul social-democrat i-a luat apărarea actualului ministru al Sănătăţii, acuzat de liberali că nu poate gestiona problemele din domeniul sănătăţii. “Fosta conducere dă vina pe un ministru care în primele două – trei săptămâni de activitate a trebuit să „demineze” bombele lăsate de foştii. Şi aici vreau să vă aduc aminte doar de plata burselor pentru tinerii medici rezidenţi, o promisiune respectată a guvernului Ponta, „minată” de fosta conducere şi „deminată” de actualul ministru Nicolae Bănicioiu. Şi nu vreau să vă mai amintesc de Institutul Cantacuzino. Ministrul Bănicioiu este al 24-lea ministru al Sănătăţii din România după 1989. Fosta conducere a condus timp de patru ani şi şase luni. Adică 18,75% din acest timp. Trebuie să îşi asume pe lângă realizările din sistemul de sănătate şi 18,75% din nerealizările şi nemulţumirile profesioniştilor din sistem şi ale pacienţilor. Actualul ministru ocupă acest portofoliu de două – trei săptămâni. La un calcul simplu rezultă 0,2% din această perioadă. Şi în această perioada rezidenţii şi-au primit bursele!”, a subliniat Florin Buicu.
Potrivit acestuia, pacienţii români au nevoie de medicamente “care au efectul cel mai bun”, “la cel mai mic preţ posibil”, la fel ca şi medicii care “au nevoie de aceste medicamente pentru a reuşi să aibă aceleaşi posibilităţi de tratament cu colegii lor din lumea întreagă”. “Şi acesta este dezideratul pe care trebuie să îl îndeplinească noul ministru al Sănătăţii. Vreau să îl felicit pe noul ministru pentru gestul curajos de a retrage de pe site propunerile aruncate acolo în graba plecării. Ne dorim cu toţii să se găsească cea mai bună soluţie pentru pacienţii care au nevoie de medicamente, şi în cel mai scurt timp, în urma unui proces transparent de consultare cu toate organizaţiile implicate şi cu toţi profesioniştii. Vreau să îl atenţionez pe ministrul Nicolae Bănicioiu să aibă grija la toate „fumigenele” si toate „bombele” plasate de fosta conducere şi să îl compar cu Făt-Frumos fiind obligat să facă într-o perioadă scurtă, de luni de zile, ce nu au făcut alţii în ani de zile. Îi urez succes pentru că inteligenţa şi profesioniştii nu îi lipsesc!”, a menţionat Florin Buicu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Corneliu Florin Buicu, activitate prolifică în Parlamentul României

Președintele Comisiei pentru sănătate și familie din Camera Deputaților, social-democratul Corneliu Florin Buicu, a postat …