150 de mureşeni au participat la screeningul gratuit de prostată Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 98 Vizualizări

150 de mureşeni au participat la screeningul gratuit de prostată

Aproape 150 de mureşeni, cu vârste între 50-90 de ani, au participat la screeningul gratuit de prostată, care s-a derulat în cadrul Clinicii de Urologie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, la sfârşitul lunii februarie 2014. Din cei aproape 150 de bărbaţi, 128 au fost diagnosticaţi cu adenom de prostată, iar la 12 cazuri s-a ridicat suspiciunea de cancer prostatic, fiind trimişi la investigaţii suplimentare, în vederea stabilirii diagnosticului corect şi a tratamentului corespunzător.

Tratamente de specialitate pentru 89 de pacienţi

Aproape 73% dintre pacienţii care s-au prezentat la screening au fost din categoria de vârstă 50-70 de ani, 85 dintre ei acuzând simptome urinare uşoare, în timp ce 59 au acuzat simptome grave. „Din totalul bărbaţilor consultaţi, 85 au acuzat simptome urinare uşoare/moderate, iar 59 simptome grave. Medicii specialişti au instituit tratament de specialitate pentru 89 de pacienţi şi au recomandat, la nevoie, continuarea investigaţiilor (nivelului plasmatic al antigenului prostatic specific – PSA, analize de urină), precum şi controale periodice în ambulatoriul de specialitate urologie. Aproape 73% dintre pacienţii participanţi la screening sunt din categoria de vârstă 50-70 de ani. Această acţiune de screening gratuit al prostatei, derulat de Clinica de Urologie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, a avut ca scop sensibilizarea şi informarea populaţiei generale din Târgu-Mureş cu privire la simptomele şi pericolele ignorării patologiei prostatice şi a atrage atenţia asupra faptului că afecţiunile prostatei influenţează negativ calitatea vieţii bărbaţilor cu vârsta de peste 50 de ani.

Pentru a preveni apariţia cancerului de prostată, fiecare bărbat trebuie să fie conştient de necesitatea controlului anual la urolog, în special dacă au existat astfel de cazuri în familie. Numai astfel se poate depista din timp şi trata corespunzător posibilele afecţiuni ale prostatei”, se arată într-un comunicat de presă remis de Biroul de Presă al Spitalului Clinic Judeţean Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE