Patru sirieni şi doi români, suspectaţi de fraude cu legume şi fructe Business
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 104 Vizualizări

Patru sirieni şi doi români, suspectaţi de fraude cu legume şi fructe

Organele de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Târgu-Mureş, în colaborare cu structurile similare de combatere a criminalităţii organizate de pe raza a 17 judeţe, cu sprijinul SRI Mureş, specialişti din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală, Grupării Mobile de Jandarmi „Regele Ferdinand I” şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Mureş şi Bistriţa Năsăud, sub coordonarea Serviciului Teritorial DIICOT Târgu-Mureş, au organizat şi desfăşurat luni, 31 martie, o acţiune complexă pe raza a patru judeţe, în vederea probării activităţii infracţionale a unei grupări organizate specializate în comercializarea fără forme legale a legumelor şi fructelor achiziţionate din spaţiul intracomunitar, având ca scop eludarea impozitului pe venit şi a TVA ului aferent şi reintroducerea sumelor de bani astfel obţinute în circuitul legal.
Potrivit comisarului şef de poliţie Dumitru Bîltag, şef Brigadă, cu această ocazie s-au efectuat mai multe percheziţii domiciliare la adresele de domiciliu şi reşedinţă, precum şi la sediile unor persoane fizice şi juridice. „În urma activităţilor efectuate au fost identificate şi ridicate sumele de 233.000 lei şi 29.000 euro, ce nu au putut fi justificate de către persoanele implicate în activitatea infracţională. În cauză continuându-se cercetările s-a stabilit, până în prezent, un prejudiciu de 720.000 euro”, a precizat comisar şef de poliţie Dumitru Bîltag.
De asemenea, s-a pus în mişcare acţiunea penală faţă de patru cetăţeni sirieni şi doi cetăţeni români, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi spălare de bani.
Tribunalul Mureş a respins vineri, 4 aprilie, propunerea DIICOT de arestare preventivă a celor şase suspecţi, care au fost reţinuţi pentru 24 de ore, şi a luat faţă de aceştia măsura preventivă a controlului judiciar. În replică, procurorul Alin Lazăr, şeful DIICOT Târgu-Mureş, a declarat pentru Agerpres că a depus contestaţie împotriva încheierii penale şi că dosarul va ajunge la Curtea de Apel Târgu-Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE