Paşcan, îngrijorat de soarta barajului de la Răstoliţa Politic
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 66 Vizualizări

Paşcan, îngrijorat de soarta barajului de la Răstoliţa

Săptămânala conferinţă de presă a senatorului PDL  Marius Paşcan de joi, 10 aprilie a avut ca puncte de dezbatere problema barajului de la Răstoliţa, Comisia de revizuire a Constituţiei şi taxa de 7 eurocenţi pe combustibil. În ce priveşte barajul de la Răstoliţa, senatorul PDL a formulat în cursul acestei săptămâni o interpelare primului-ministru prin care a cerut  o informare privind  strategia asumată de Guvern pentru acest obiectiv de investiţii şi termenele preconizate pentru punerea sa în funcţiune. “În mandatul meu de prefect, la finele anului 2012 era prevăzută terminarea lucrărilor de la barajul de la Răstoliţa şi iată că acum constatăm că nici până astăzi nu s-a mai făcut nimic, ba din contră, Ministerele Mediului şi Economiei se contrazic reciproc. Ministerul Mediului, răspunzând la interpelarea pe care am adresat-o susţine că sunt asigurate resursele pentru a se desfăşura activităţile în mod normal în acest an. În acelaşi timp Ministerul Economiei spune că nu e vorba de aşa ceva, întrucât amenajarea hidroenergetică este subordonată la nivelul Hidroelectrica, care a intrat în insolvenţă şi prin urmare  ni se spune că a fost trecută pe lista de priorităţi secundare. Prin urmare cele două ministere se contrazic şi în opinia mea este cât se poate de evident că, Guvernul a abandonat această lucrare şi nu mai constituie o prioritate”, a precizat senatorul Marius Paşcan.

Desfinţarea Comisiei de revizuirea Constituţiei

Al doilea spect dezbătut a fost cel referitor la solicitarea PDL privind desfinţarea Comisiei de revizuire a Constituţiei. “La ultima întâlnire a acestei comisii, PDL a solicitat ca ea pur şi simplu să se desfinţeze deoarece 111 observaţii de nelegalitate, de neconstituţionalitate care au fost făcute de Curtea Constituţională a României, respectiv de recomandările Comisiei de la Veneţia pe proiectul de Constituţie care a fost moşit de domnul Crin Antonescu, s-a solicitat să se continuie dezbaterea şi să se modifice nu ştiu ce , în contextul în care  111 prevederi nu au fost validate de Curtea Constituţională, care reprezintă 87 % din numărul proiectelor legislative. Prin urmare ca ce să mai lucreze, ar trebui pur şi simplu să se revină de la zero, pe baza unei consultări publice şi a consultării specialiştilor să se facă un proiect de modificarea Constituţiei care să poată funcţiona “, a afirmat senatorul PDL.

“Este pur şi simplu o aberaţie”

Nu în cele din urmă, Marius Paşcan a adus critici privind colectarea celor 7 eurocenţi, acciza pe combustibul la bugetul statului. “Nu pot să fiu încrezător cât timp ministrul Finanţelor face declaraţii în contradictoriu cu domnul Şova de la Transporturi în sensul că ministrul Finanţelor susţine că aceea acciză de 7 eurocenţi pe combustibil va acopei implicit creşteri de pensii şi salarii, pe când domnul ministru Şova  spune că ea se va regăsi în autostrăzi. Prin urmare, la ce promite domnul Şova peste noapte, respectiv că face în acest mandat peste 600 de kilometri de autostrăzi, este pur şi simplu o aberaţie, pentru că, dacă noi calculăm cât reprezintă veniturile suplimentare la bugetul de stat din taxa de 7 eurocenţi vom constata că până în 2020 se vor colecta circa 3,5 miliarde de euro, ori la cei 600 şi ceva de kilometri de autostradă, pe care doreşţte domnul Şova să le  realizeze în nici doi ani de acum încolo, presupune toată investiţia care se ridică la 5 miliarde de euro, mult mai mult decât ar putea să asigure până în 2020 colectarea acestei accize. Sunt declaraţii fără acoperire, am văzut că autostrăzile se trasează din cariocă peste noapte, a doua zi li se schimbă profilul, şi în acelaşi timp destinaţia şi normal că sunt declaraţii pur electorale fără nici o acoperire reală”, a menţionat Marius Paşcan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE