Canotorul mureșean Cristi Hârgău, argint la Mondiale Sport
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 378 Vizualizări

Canotorul mureșean Cristi Hârgău, argint la Mondiale

canotajLotul de juniori al României a cucerit o medalie de aur şi două de argint la Campionatele Mondiale desfășurate la sfârșitul săptămânii în Brazilia. Printre performeri s-a aflat și canotorul Constantin Cristian Hârgău, membru al Clubului Sportiv Mureșul Târgu-Mureș, pregătit de antrenoarea Claudia Balint, care a cucerit argintul în proba de dublu rame fără cârmaci, alături de Alexandru Chioșeaua. Ei au reușit în finală timpul de 6 minute, 48 secunde și 74 sutimi, medalia de aur revenind echipajului din Germania (6:48:49), iar cea de bronz celui din Grecia (6:51:72).
Medalia de aur pentru delagația României a fost câştigată de echipajul masculin de patru rame fără cârmaci, alcătuită de Alexandru Matinca, Cosmin Pascari, Mihai Ianoş și Ciprian Tudosă cu timpul de 6.17.20. Pe podium au mai urcat sportivii din Marea Britanie (6:19:39) şi Germania (6:19:65)
A doua medalie de argint a „tricolorilor” a fost cucerită fetele de la dublu vâsle, prin Elena Logofătu și Nicoleta Paşcanu, cu timpul de 7:38:65, fiind devansate de sportivele din Germania (7:32:58) și urmate pe podium de cele din Italia (7:40:00)
Aproape de podium s-a mai aflat echipajul feminin din proba de opt rame cu cârmaci, în componența Mădălina Hegheş, Amalia Bereş, Mădălina Gabriela Caşu, Roxana Părăşcanu, Andrea Budeanu, Anamaria Zaharia, Anca Elena Filip, Roxana Iuliana Anghel, Andreea Cristina Ştefan, care s-a clasat pe locul IV, în timp ce canotoarele din barca de patru vâsle feminin (Lidia Viorica Roman, Nicoleta Ancuta Bodnar, Ana Grăpinoiu, Simona Geanina Radiş) au încheiat finala pe locul VII.
După patru ani, o nouă speranță a clubului mureșean
Descoperit de antrenoarea Claudia Balint, Cristian Hârgău (foto în stânga) a venit la Târgu-Mureș din localitatea botoșeneană Sulița în urmă cu aproape patru ani, când era în clasa a VII-a. Acum are 17 ani, se află la centrul de pregătire de la Snagov și la toamnă va începe clasa a XI-a la Liceul cu Program Sportiv „Szasz Adalbert” din Târgu-Mureș. „Cristi este un băiat foarte serios și muncitor, lucru pe care l-am remarcat de la început, atunci când am început pregătirile cu el. Rezultatul obținut în Brazilia nu m-a surprins deloc, este una dintre speranțele canotajului românesc, o disciplină olimpică aflată din păcate în criză de talente”, a spus despre vicecampionul mondial antrenoarea sa, Claudia Balint.
Cu cele trei medalii câştigate, România s-a clasat pe locul IV în clasamentul pe medalii, la egalitate cu Marea Britanie, locurile I, II şi III fiind ocupate de Germania, Italia şi Olanda.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE