Un nou punct de lucru SMURD la Luduș Luduș
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 931 Vizualizări

Un nou punct de lucru SMURD la Luduș

masina smurd

În ziua de 22 august, de la ora 10.00, Primăria Orașului Luduș va găzdui o manifestare în parteneriat cu Asociația Salvita-Smurd, prilejuită de inaugurarea unui nou punct de lucru destinat intervenției în situații de urgență în orașul Luduș. Evenimentul va fi onorat de prezența secretarului de stat, dr. Raed Arafat, prefectul județului Mureș, președintele Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre, parlamentari, șefi ai instituțiilor din județ și din Luduș, șefi ai Serviciilor pentru Situații de Urgență ai județelor limitrofe, administratori ai societăților comerciale și locuitori ai orașului Luduș. În cadrul ceremoniei de deschidere va avea loc prezentarea onorului, darea raportului eșaloanelor superioare, alocuțiuni, decernarea de diplome de onoare, tăierea panglicii de înființare a punctului de lucru și defilarea Gărzii de Onoare.

30.000 de beneficiari

Noul punct de lucru va fi dotat cu o mașină de salvare nouă, complet dotată, de la ISU Târgu-Mureș, precum și cu o mașină de descarcerare, ce se vor adăuga mașinii de pompieri deja existente și va deservi orașul Luduș și alte 9 comune limitrofe, însumând un număr de peste 30.000 de oameni. Personalul este format din 14 paramedici, care au urmat cursuri de specializare și o contabilă, care vor oferi servicii complete pentru toate situațiile de urgență ce vor apărea în zonă.  Inițator al proiectului, Primăria orașului Luduș a depus eforturi deosebite pentru înființarea acestei subunități Smurd la Luduș.

Anul acesta s-a reușit înființarea  unei asociații, în urma unor discuții avute, de primarul orașului Luduș, Cristian Moldovan, cu cei 10 primari interesați să intre în parteneriat, în final doar 5 reprezentanți ai localităților învecinate au agreat participarea, respectiv Cuci, Chețani, Papiu Ilarian, Ațintiș, Bichiș, localități care au făcut un pas important pentru binele cetățenilor pe care îi reprezintă și au crezut în realizarea acestui proiect. Asociația Salvita-Smurd, specializată în acordarea primului ajutor de urgență, în resuscitarea, descarcerarea și transportul victimelor, va finanța în totalitate funcționarea acestei subunități Smurd, prin contribuţia de 1 leu/lună pentru fiecare locuitor al Unităților Administrativ Teritoriale, membre ale asociației.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE