Care sunt bolile pulmonare mult subdiagnosticate în România Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 134 Vizualizări

Care sunt bolile pulmonare mult subdiagnosticate în România

????????????????????????????????????

Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, Societatea Română de Medicina Muncii, Societatea Română de Pneumologie și Revista MedFarm organizează, în perioada 18 – 19 septembrie, la Hotelul Continental din Târgu-Mureș, conferința națională „Diagnosticul radiologic al pneumoconiozelor” – o categorie de boli pulmonare destul de frecvent întâlnite în practica curentă, însă mult subdiagnosticate în România.

Potrivit organizatorilor, conferința se adresează medicilor de medicina muncii, medicilor radiologi, pneumologi și medicilor de familie, actorii care se întâlnesc frecvent cu cazurile de pneumoconioză. „Pneumoconiozele sunt o categorie de boli pulmonare destul de frecvent intalnite în practica curentă, însă mult subdiagnosticate în România. Diagnosticul pneumoconiozelor este de multe ori o provocare pentru medicii specialiști de medicina muncii, pneumologie și radiologie. În lipsa unei colaborări între cele trei specialități, radiologie-pneumologie-medicina muncii, diagnosticul de pneumoconioză este, practic, imposibil. Societatea medicală românească a fost recunoscută la nivel mondial prin contribuțiile importante în domeniul pneumoconiozelor, însă în ultimele decade interesul pentru cercetarea acestor afecțiuni a scăzut, deși numărul pacienților cu peumoconioze continuă să crească”, a explicat, pe site-ul conferinței, șef lucrări dr. Horațiu Moldovan, șeful Clincii de Medicina Muncii din cadrul Spitalului Clinic Județean Mureș.

Experți mondiali din domeniu, prezenți la Târgu-Mureș
Unul dintre autorii ghidului ILO de clasificare internațională a pneumoconiozelor, reputatul radiolog dr. med. Kurt Georg Hering, din Germania, și unul dintre cei mai importanți experți mondiali din domeniu, va fi prezent la Târgu-Mureș și va prezenta o clasificare computer tomografică a stadializării pneumoconiozelor. „Pneumoconiozele ridică probleme de diagnostic diferențial de mare finețe, atât pentru radiolog, cât și pentru pneumolog sau medicul de medicina muncii. Sistemul internațional ILO (International Labor Organization) de diagnostic radiologic al pneumoconiozelor s-a născut din necesitatea standardizării la nivel mondial pentru un diagnostic corect și unitar. Conferința Națională de Pneumoconioze își propune să asigure accesul specialiștilor în medicina muncii, pneumologie și radiologie la sistemul internațional ILO de clasificarea radiologică a pneumoconiozelor, avându-l ca invitat pe reputatul radiolog, dr. med. Kurt Georg Hering, unul dintre autorii ghidului ILO de clasificare internațională a pneumoconiozelor”, a arătat șef lucrări dr. Horațiu Moldovan.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE