Competiția Mondială de Descarcerare din anul 2017, la Târgu-Mureș? Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 185 Vizualizări

Competiția Mondială de Descarcerare din anul 2017, la Târgu-Mureș?

descComandantul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Horea” al judeţului Mureş, col. Dorin Oltean, a anunțat, miercuri, la deschiderea ediției cu numărul patru a Competiției Naționale de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat, că în anul 2017 municipiul Târgu-Mureș ar putea găzdui Competiția Mondială de Descarcerare.

50 de țări ar putea fi prezente, în 2017, la Târgu-Mureș, la Competiția Mondială de Descarcerare, dacă ISU Mureș demonstrează că poate fi capabil să organizeze o competiție de o asemenea anvergură. Până acum, municipiul a primit numai semnale bune din partea evaluatorilor competiţiilor mondiale de descarcerare. „După toate informațiile pe care le dețin în momentul de față, sperăm ca în anul 2017 să fim gazdele Competiției Mondiale de Descarcerare. Este o onoare, un lucru extraordinar să aducem în România peste 50 de țări cu vechime și cu statut aparte în ceea ce privește partea legată de descarcerare și de acordare a primului ajutor medical. S-au făcut demersuri în cursul competiției de anul trecut. După cea de-a doua ediție, din anul 2013, au fost impresionați de modul în care Târgu-Mureșul a organizat această competiție, iar anul trecut, în județul Bihor, atât Kevin Lennon, cât mai ales secretarul general, Black Cameron, au spus că ar fi încântaţi ca Târgu-Mureşul să fie gazda Competiţiei Mondiale de Descarcerare în 2017. Nu rămâne decât să demonstrăm că suntem gazde bune, nu rămâne decât să demonstrăm că suntem buni organizatori ai acestei competiţii naţionale şi sperăm ca Târgu-Mureşul să fie din nou acolo unde îi este locul, din punct de vedere al acestei activităţi”, a precizat col. Dorin Oltean.

Peste 1.000 de participanți
Acesta a spus că a luat în considerare și infrastructura, iar dacă anul acesta, la Competiția Națională de Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat, s-au pus la bătaie 30 de mașini la proba de descarcerare din autovehicule, în 2017 vor fi mult mai multe, iar participanții vor fi peste 1.000.
„Eu am luat în calcul și partea legată de infrastructură. Nu puteam să mă angajez de anul trecut dacă nu aveam o infrastructură pentru această competiție. Când spun acest lucru mă gândesc, în primul rând, la posibilități de cazare, pentru că o să fie peste 1.000 de participanți la această activitate, dacă vom reuși s-o facem în România. Sigur că o să fie nevoie de foarte multe autoturisme, pentru că numai la Competiția Națională Descarcerare și de Acordare a Primului Ajutor Calificat vor fi peste 30 de mașini trimise direct la fier vechi după ce se termină competiția. În urma acestor scenarii, ele nu se mai pot folosi”, a arătat comandantul ISU Mureş.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE