Home / Recomandări zi de zi / „Ştafeta Veteranilor” pleacă spre Cluj

„Ştafeta Veteranilor” pleacă spre Cluj

DSC_0616După ce a ajuns la Târgu-Mureș în data de 28 septembrie și la Oarba de Mureș în ziua următoare, „Ştafeta Veteranilor”, purtată de reprezentanții Asociaţiei „Invictus” pornește sâmbătă, 10 octombrie, la ora 10.00, de la ansamblul monumental Oarba de Mureş spre Cluj-Napoca. Duminică, 11 octombrie, la orele 12.30, aceasta va fi primită în cadrul unei ceremonii militare, care va marca aniversarea eliberării oraşului Cluj-Napoca, la 11 octombrie 1944. În cadrul ceremoniei va fi înmânat „Drapelul Veteranilor” unui veteran de război, apoi predată autorităților locale și drapelul va fi arborat ulterior în Cimitirul Eroilor din Cluj-Napoca. Mircea Lucinschi, reprezentantul Asociaţiei „Invictus” se va adresa asistenţei şi se va ţine un moment de reculegere în memoria eroilor neamului. Militarii care poartă ştafeta vor opri pentru un scurt moment comemorativ la placa ridicată în memoria eroului- maior (p.m.) Tiberius Petre din oraşul Iernut. În localităţile Iernut, Luduş, Luna, Câmpia Turzii şi Turda, membrii ştafetei vor fi întâmpinaţi de reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi de veterani de război.
Pornită vineri, 4 septembrie, la Monumentul Eroilor Patriei din Bucureşti, Ştafeta este reprezentată de un drapel tricolor, aceasta fiind purtată de militarii voluntari ai echipei „Invictus” România pe o distanţă de peste o mie de kilometri, pe patru trasee care corespund, în principal, cu direcţiile de acţiune ale Armatei României, în anul 1944, pentru eliberarea teritoriului naţional. În fiecare din localităţile unde s-au desfăşurat lupte, purtătorii ştafetei vor înmâna un drapel naţional veteranilor din cel de-Al Doilea Război Mondial, urmând ca acestea să fie predate autorităţilor locale şi să fie arborate pe un edificiu reprezentativ pentru comunitate. Purtătorii Ştafetei Veteranilor vor ajunge pe 25 Octombrie, la Carei, în ziua eliberării ultimei localități de pe teritoriul României. Festivitatea din municipiul sătmărean va avea loc la Ansamblul Monumental „Glorie Ostaşului Român”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Lansare de carte Cristian China-Birta – „Ce ne facem dom’le cu influencerii ăștia?”

Distribuie pe Facebook Tweet Follow us Share Share Share Share Share