Home / Sanatate / Prima conferință de nutriție sportivă, la Târgu-Mureș

Prima conferință de nutriție sportivă, la Târgu-Mureș

stire nutritieDisciplina de Nutriție Comunitară și Igiena Alimentelor din cadrul Universităţii de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, coordonată de conf. dr. Monica Tarcea, în colaborare cu disciplina de Ştiinţele Motricităţii şi Asociaţia Română de Nutriţie şi Dietetică, face cunoscută prima manifestarea științifică cu tema „Nutriția Sportivă” din domeniul de specializare în Nutriție și Dietetică al Facultăților de Medicină din România, care va avea loc, la Târgu-Mureș, în perioada 28 – 31 octombrie. „Această manifestare va avea drept obiectiv îmbunătățirea cunoștințelor nutriționale de bază oferite sportivilor și va reprezenta punctul în care valorile domeniului medical și sportiv se vor întâlni și vor aprofunda diferite elemente specifice fiziologiei, biochimiei, metabolismului, susținerea efortului fizic și nu în ultimul rând, regimul igieno-dietetic specific activității de performanță. Este de o importanță crescută, atât alimentația în cadrul perioadei de pregătire generală, specifică, cât și în cadrul perioadei competiționale și respectiv perioadei de pauză competițională”, au transmis organizatorii conferinței.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Lipsa asigurării protecției personalului medical împotriva COVID-19, poate duce la răspundere penală și civilă!

Societatea de avocatură “Iordăchescu şi Asociaţii” atenționeză conducerile spitalelor asupra faptului că, lipsa asigurării protecției personalului medical împotriva COVID-19, poate …