Buon Compleanno ad anniversario, Cristiano Bergodi ! FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 250 Vizualizări

Buon Compleanno ad anniversario, Cristiano Bergodi !

bergodiLa trei săptămâni de la preluarea conducerii echipei de fotbal ASA Târgu-Mureș, pentru antrenorul italian Cristiano Bergodi urmeză o serie foarte dificilă. Mureșenii întâlnesc în deplasare miercuri, 14 octombrie, de la ora 18.15, formația Concordia Chiajna, în cadrul primului „sfert” al Cupei Ligii. După alte trei zile începe returul. În prima etapă ASA întâlnește tot în deplasare Dinamo București, astfel încât roș-albaștri nu se mai întorc acasă după meciul de la Chiajna. Peste încă o săptămână urmează singurul joc pe teren propriu din următoarea lună, cu liderul Astra Giurgiu. Cu Bergodi pe bancă, ASA a obținut două remize, 0-0 cu CFR Cluj pe teren propriu și 1-1 la FC Botoșani. Partida de miercuri cu Concordia, pe care o vor întâlni tot în deplasare și în campionat, imediat după meciul cu Astra, se dispută tocmai în ziua în care tehnicianul își serbează aniversarea celor 51 de ani. Înaintea plecării spre Chiajna, am aflat de la Cristiano impresiile sale după primele jocuri și care este starea echipei înaintea seriei dificile, cu foarte multe deplasări.

Reporter: Să începem cu începutul. Cum ați reacționat la solicitarea de a antrena ASA?
Cristiano Bergodi: Dacă începem cu începutul, pot spune că deja din vară au început discuțiile cu conducerea, dar numai prin telefon. După aceea l-au ales pe Dan Petrescu, un antrenor foarte bun după părerea mea. Astfel, discuțiile s-au încheiat. Nu știu dacă rezultatele obținute cu Miriuță, sau ce alte motive au făcut să fiu din nou contactat, tot telefonic. A urmat o primă vizită la Târgu-Mureș, după care eram decis deja în proporție de 99% că voi semna, ceea ce s-a și întâmplat.
Rep.: Cunoșteați în mare echipa înainte de a o prelua?
C.B.: Este normal ca după ce ești în negocieri cu o echipă să o urmărești. Din vară, m-am uitat mereu la meciurile lor, am urmărit rezultatele, așa că deja cunoșteam în mare potențialul. Am reușit să-i cunosc, dar nu pot spune că foarte bine. Pentru a alcătui o echipă, este nevoie de puțin timp, pentru a da noi idei tactice, sunt lucruri de pus la punct.
Rep.: Urmează o serie foarte grea, cu multe deplasări.
C.B.: Da, vom avea cinci deplasări în următoarea perioadă, cu un singur meci acasă, cu Astra, care este prima în clasament. Indiferent cât de greu este, eu vreau să ajung până la capăt în fiecare competiție. Acum ne concentrăm în primul rând pentru meciul cu Concordia, să trecem mai departe, care ar însemna semifinala Cupei Ligii. După aceea, ne vom gândi la campionat.
Rep.: Va fi un campionat fără pauza între tur și retur. Obișnuitul retur va avea doar trei etape, după care vine turneul play-off. Va afecta lipsa pauzei evoluția echipelor ?
C.B.: Este oarecum ciudat sistemul, poate era mai bine cu pauza din decembrie, între tur și retur, când se mai putea face ceva. În condițiile astea, cred că în proporție de 90 % se va ști cine merge în play-off încă din luna decembrie. Cele trei meciuri rămase pentru anul viitor nu cred că vor putea schimba prea multe.
Rep.: Ce a lipsit echipei pentru a obține victorii și care este atmosfera din lot ?
C.B.: Atmosfera din vestiar consider că este una bună, este normal pentru moralul echipei, deși nu este ușor atunci când nu ai rezultate și jucătorii nu acceptă ușor să stea pe banca de rezerve. Am făcut două rezultate de egalitate, dar aveam doar două săptămâni la echipă și ceea ce cred că lipsește este mentalitatea, atitudinea pozitivă, de a câștiga. Ca exemplu, în meciul de la Botoșani, în repriza a doua echipa parcă s-a mulțumit cu rezultatul. Dacă jucam la fel cum am jucat în prima, cred că altul era rezultatul.
Rep.: Ați reușit să vă acomodați cu orașul ?
C.B.: Am spus când am venit, din cât am văzut, este un oraș frumos, dar nu pot spune că m-am acomodat. De când am venit nu am avut practic nicio zi liberă, pentru a merge undeva. Zilnic am avut câte ceva de rezolvat, probleme legate de jucători, de echipă, discuții cu conducerea.
Rep.: N-am să întreb cum vă sărbătoriți ziua de naștere, se știe. Ce cadou vă doriți în această zi ?
C.B.: Nu pot să spun decât ce-mi doresc din punct de vedere profesional. Îmi doresc să trecem de Concordia Chiajna, să ajungem în semifinale, după care să ajungem cu această echipă la rezultatele dorite. Într-adevăr, o victorie la Chiajna ar fi un cadou frumos din partea echipei, dar în primul rând vreau să văd atitudinea pe care mi-o doresc.
La mulți ani, Cristiano, sănătate și multe succese pe banca ASA!

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE