Problema deșeurilor, din nou pe ordinea de zi a Consiliului Local Administratie
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 141 Vizualizări

Problema deșeurilor, din nou pe ordinea de zi a Consiliului Local

 

Cl

Consilierii locali târgumureșeni au o misiune dificilă astăzi, și anume de a soluționa problema colectării și transportului deșeurilor menajere din oraș. Pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local Tîrgu Mureș sunt înscrise două proiecte de hotărâre care au fost amânate, după ce au picat la vot, la ședința trecută.

 

Unul dintre proiectele de hotărâre se referă la prelungirea contractului de delegare a gestiunii serviciilor publice de salubrizare. Potrivit expunerii de motive, prelungirea contractului are ca justificare faptul că ADI Ecolect nu a desemnat operatorul pentru colectarea și transportul deşeurilor, una dintre sarcinile ce îi revenea în cadrul proiectului cu finanțare europeană Sistem Integrat de Management al Deșeurilor. “ADI Ecolect nu a înaintat municipiului Tîrgu Mureş spre analiză şi aprobare Caietul de sarcini pentru delegarea gestiunii serviciilor public de salubrizare până în prezent, Contractul de delegare a gestiunii serviciilor de salubrizare nr. 52/2008 expiră la data de 15.01.2016 şi conform legislaţiei în materie de achiziţii publice nu mai este timp necesar pentru atribuirea unui contract nou pentru delegarea acestor servicii până la data menţionată”, se arată în expunerea de motive semnată de către directorul Administației Domeniului Public, Florian Moldovan, și de către șeful Serviciului de Control Activități Edilitare, Kágán Ildikó.
Contractul ar urma să fie prelungit până la semnarea contractului cu noul operator desemnat în urma procedurii de achiziţie publică pe care o va organiza ADI Ecolect. De asemenea, aleșii sunt chemați să aprobe la articolul 2 al proiectului de hotărâre “demararea negocierilor cu Consiliul Judeţean Mureş cu privire la cofinanţarea costurilor suplimentare pentru întreaga perioadă de provizorat conform Art.1”.
Cel de-al doilea proiect de hotărâre vizează alocarea din bugetul local a unei sume de bani necesare suportării diferenței de cost generate de transportul gunoiului la Odorheiu Secuiesc. Primăria Tîrgu Mureș și Salubriserv SA au primit un ultimatum din partea Gărzii Naționale de Mediu să transporte deșeurile menajere depozitate ilegal pe platforma provizorie de pe strada Hotarului până în 4 octombrie. Conform proiectului, operatorul de salubritate își asumă că “va transporta minim 400 tone/zi lucrătoare de deşeu la depozite autorizate cu scopul de a elibera platforma provizorie, cu sancţiunea rezilierii de drept a contractului”.
De asemenea, pe platforma provizorie nu mai pot fi depozitate deșeurile, de altfel Garda de Mediu a tot dat amenzi din 2013, astfel că soluția este ca o parte din deșeuri să ajungă la Sighișoara, iar restul la Odorheiu Secuiesc. Vorbim de o cantitate de aproape 7000 de tone pe lună.
Și acesta prevede la articolul al doilea din proiectul de hotărâre să fie demarate negocieri cu Consiliul Judeţean Mureş cu privire la cofinanţarea costurilor de eliberare a platformei de depozitare provizorie.
Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE