„Iluzia Nemuririi”, cartea care ne lămurește ce este dincolo de finalul vieții Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 518 Vizualizări

„Iluzia Nemuririi”, cartea care ne lămurește ce este dincolo de finalul vieții

1Zi importantă, vineri, 30 octombrie, la Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Tîrgu Mureș, acolo unde profesorul universitar doctor Mircea Chiorean, cofondator al SMURD, fost șef al Clinicii Anestezie și Terapie Intensivă din Tîrgu Mureș, a lansat cartea „Iluzia Nemuririi”, o lucrare ce își propune să aducă în atenția cititorului un subiect de mare actualitate, finalul vieții și ceea ce este dincolo de el. Lansarea cărții a avut loc în cadrul târgului de carte „Book Fest”, unul dintre cele mai interactive manifestări ale proiectului UMF70.

„Este o relație dialectică între nemurire, moarte și viață. Am pornit de la nemurire și a trebuit să mă gândesc la moarte. Am scris despre moarte și a trebuit să mă gândesc la viață. Niciunul din cele trei capitole nu-i ușor de scris. (…) În esență, cartea arată clar că viața, moartea și nemurirea sunt controlate de ADN”, a transmis autorul cărții.

Rectorul UMF Tîrgu Mureș, prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, a transmis, la începutul evenimentului, că „avem o radiografie a anesteziei tîrgumureșene live”, profesorul Mircea Chiorean fiind cel care a înființat disciplina de Anestezie și Terapie Intensivă la UMF Tîrgu Mureș imediat după Revoluție. Acesta a fost șeful Clinicii de Anestezie și Terapie Intensivă timp de 35 de ani, după care a predat ștafeta prof. univ. dr. Sanda Copotoiu. Tot profesorul a fost cel care a avut un cuvânt important de spus în anul 1990, când s-au pus bazele SMURD.

„Știți, cu siguranță, mulți că dacă există SMURD în România s-a datorat faptului că într-un moment critic cineva care avea un cuvânt de spus a spus „da” acestui SMURD, în timp ce alții au spus „nu”. Profesorului Chiorean i-a plăcut întotdeauna să scrie. Când eram mai tânăr, ne aduna la el și ne spunea: „Haideți să mai scriem o carte, să mai scriem ceva!”, a transmis rectorul UMF Tîrgu Mureș.

2Ce încearcă să ne învețe cartea profesorului Mircea Chiorean
Prof. univ. dr. Sanda Copotoiu, șefa Clinicii Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș, a transmis că „Iluzia Nemuririi” ne învață că din momentul nașterii și până la momentul morții se parcurge o etapă care ar putea fi predestinată și care se poate schimba într-o oarecare măsură. „Cred că o carte este importantă în momentul în care este mică și declanșează totuși avalanșe de comentarii. „Iluzia Nemuririi” este pentru orice vârstă. Domnul profesor Chiorean a conceput-o din dialogurile nesfârșite pe care le-a avut cu distinsa dumnealui consoartă, doamna profesor Chiorean, care mi-a fost și mie profesoară și cu care am avut onoarea să-mi finalizez teza de licență. Dânsa avea preocupări în genetică de un tip aparte. În momentul în care doamna profesor a spus că informația prin ADN călătorește, este transmisibilă, inclusiv cea care se referă la comportament, în acel moment mi s-a părut o idee extrem de atrăgătoare. Iată că informația despre momentul și felul în care vom muri s-ar putea să aibă caracter anticipativ și să fie deja cuprinsă în ADN-ul nostru. „Iluzia Nemuririi” încearcă să ne învețe că din momentul în care ne-am născut și până în momentul în care noi credem că am murit parcurgem o etapă care s-ar putea să ne fie predestinată, dar pe care putem totuși să o schimbăm într-o oarecare măsură”, a explicat prof. univ. dr. Sanda Copotoiu.

3Potrivit acesteia, cartea este „extraordinar de optimistă”, pe înțelesul fiecăruia, indiferent de specialitatea în care se găsește, arătând că „și dacă vom muri la un moment dat, ne vom regăsi sub diverse forme ale informației genetice” „Cartea vorbește despre transferul de informație, despre informația virtuală pe care nu o vedem și nu o putem măsura deocamdată asociată ADN-ului, vorbește de comunicarea dintre ființele umane pe căi genetice și face trimiteri la literatura universală și la lucrări științifice contemporane, care parțial ne explică de ce suntem așa cum suntem”, a transmis prof. univ. dr. Sanda Copotoiu.

4

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE