Home / Administratie / 461.000 de lei pentru susținerea cultelor religioase

461.000 de lei pentru susținerea cultelor religioase

cetate Biserica

Cultele religioase din Tîrgu Mureș beneficiază în urma adoptării unui proiect de hotărâre în ultima ședință de Consiliu Local de un sprijin financiar de 461 de mii de lei.
Parohia Greco Catolică Română Tîrgu Mureş IV a solicitat o sumă de 202 mii lei pentru întreţinere şi funcţionare, curăţenie şi obiecte de inventar, respectiv pentru eparaţii şi lucrări de intreţinere la complexul bisericii. Aleșii au aprobat alocarea a 100 de mii de lei. Parohia Reformată I Cetate Tîrgu Mureş (foto) a solicitat pentru întreţinere şi funcţionare, curăţenie şi obiecte de inventar 31.595 de lei, din care au fost aprobate 31.000 de lei. Parohia Ortodoxă Română Tîrgu Mureş XI a cerut pentru lucrări de pictură murală în tehnică frescă – 300.000, sumă din care s-a votat acordarea a 150.000 de lei, după ce tot în Consiliul Local, parohia a primit 300.000 de lei în luna iulie cu aceeași destinație. Biserica Creştină Penticostală Filadelfia Tîrgu Mureş a adresat municipiului o cerere pentru o sumă de 20.000 de lei pentru utilităţi şi obiecte de inventar. În ultima ședință au fost aprobate 15.000 de lei. Parohia Ortodoxă Română Tîrgu Mureş Sfinţii Români VII/II a depus o cerere pentru acordarea unei sume de 300.000 de lei pentru lucrări de pictură murală în tehnică frescă, respectiv amenajarea subsolului. Lăcașului de cult i s-au acordat 150.000 de lei, care se adaugă celor 300.000 de lei alocate în luna iulie. Biserica Creştină Penticostală Betania Tîrgu Mureş a primit 15.000 de lei din cele 20.000 de lei solicitate pentru plata utilităților. Bisericile penticostale vor beneficia de alocaţii bugetare doar în condiţiile legii după completarea documentaţiei şi avizarea favorabilă din partea compartimentelor de specialitate.
Ligia VORO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Mai multe străzi din Iernut, modernizate

Reprezentanții Primăriei orașului Iernut anunță publicul interest asupra luării deciziei etapei de încadrare de către …