Atitudine, mișcare, energie la ”Street Groove Jam” Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 447 Vizualizări

Atitudine, mișcare, energie la ”Street Groove Jam”

DSC_1156Municipiul Reghin a găzduit în perioada 4-6 decembrie a doua ediție a Festivalului-concurs internaţional “Street Groove Jam”, cea mai importantă competiţie de street dance din România, eveniment care a reunit aproximativ 300 de iubitori ai street dance-ului din România şi Bulgaria. Organizat de Casa de Cultură a Tineretului ”George Enescu” în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Reghin, trupa de dans Street Grouve Crew şi Fondul Comunitar Reghin, ”Street Groove Jam 2015” a cuprins workshopuri pentru participanți susținute de Steffan Clemente,  cunoscut sub numele Mr. Wiggles, originar din Bronx, New York, fost coregraf al lui Michael Jackson, Missy Eliott, și de Lil Jazz din Brazilia, considerat unul dintre cei mai buni dansatori de dancehall şi afro dance din lume.

DSC_1167Vineri, 4 decembrie, au avut loc secțiunea de worksopuri, susinute de cei doi invitați speciali, urmând ca sâmbătă să intre în scenă concurenții, pe scena Casei de Cultură a Tineretului ”George Enescu” din Reghin în cadrul calificărilor, urmate de bătăliile finale, atent supravegheate de membrii juriului format din Mr. Wiggles (USA), Lil Jazz (Brazilia), Irina Lalciu (Bucuresti), Renata Veszi (Oradea), Mircea Exarcu (Bucuresti) și .Kidu (Bistrița). Premiile puse la bătaie au fost pentru secțiunile Breaking (Hip-Hop) (1 vs 1), Freestyle-Hip-Hop (1 vs 1), DanceHall (1 vs 1), All Styles: (3 vs 3).

”Modalitate de încurajare să nu le fie frică”

DSC_1161”Cultura hip-hop este viața mea, pasiunea mea, este slujba mea. Eu practic din asta trăiesc, din asta îmi câștig existența. Îmi dă posibilitatea să-i învăț și pe alții din alte culturi despre această pasiune. De asemenea este și un un prilej de educație pentru tineri, care pot afla astfel despre această cultură hip-hop, de unde vine, ce înseamnă, ce reprezintă ea. De asta sunt aici la Reghin, pentru a explica tinerilor toate aceste lucruri. Cultura hip-hop este extrem de importantă deoarece poți transmite un mesaj, poți educa tinerii într-un mod extrem de pozitiv. În ce privește street dance-ul la fel, e un prilej pentru cei tineri de a face mișcare, de a descoperii lucruri noi prin care să-și dezvolte respectul de sine, o modalitate de încurajare să nu le fie frică, să aibă încredere în forțele și capacitățile lor. Dansul este acea legătură între tineri și muzică, iar muzica are un limbaj universal , care nu are nevoie de cuvinte. De aceea poți dansa și cunoaște oameni”, ne-a declarat Steffan Clemente alias Mr. Wiggles.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE