Va reuși Guvernul să investească în infrastructură? Administratie
  • ligia.voro
  • 1 comentarii
  • 88 Vizualizări

Va reuși Guvernul să investească în infrastructură?

bechtel1_site

Deputatul UDMR Borbély László a tras un semnal de alarmă asupra necheltuirii în 2015 a banilor destinați investițiilor în infrastructură, subliniind că acestea ar trebui să reprezinte o prioritate în programul guvernamental. În acest an, spre exemplu, Ministerul Dezvoltării rămâne cu 1,2 miliarde de lei necheltuiți. La fel, deși au fost bugetați, banii pentru construcția de autostrăzi au rămas necheltuiți. De exemplu, 250 de milioane de lei au fost aprobate pentru Autostrada Transilvania care nu au fost cheltuite.
Din acest motiv, parlamentarul consideră că avem o falsă creștere economică, generată, în opinia sa, tocmai de lipsa investițiilor.
“Esențialul este că se pare din varii motive și nu intru în detalii nu funcționează administrația în România în sensul de a putea care e motorul economiei, în infrastructură”, a declarat Borbély László.
Deputatul a susținut că esențial va fi anul viitor dacă Guvernul poate sau nu poate să cheltuie banii pentru investiții. “Dacă nu reușește Guvernul să aibă o listă de priorități începând cu vestitele autostrăzi, cred că suntem în Guiness Book, deci am predat 15 km și s-au dărâmat 20, cred că nicio țară nu reușește să construiască într-un an – 5 km de autostradă”, a susținut deputatul.
Anul viitor sunt prevăzute în buget 619 milioane de lei pentru investiții în infrastructură.
“Nu e un buget spectaculos din punct de vedere al infrastructurii. Nu putea fi pentru că sunt creșterea de salarii de 10 % la bugetari, alte creșteri salariale care au fost înainte și acele prevederi care s-au decis prin Codul Fiscal, care vreau să spun și că noi, UDMR, l-am sprijinit, și eu sper că totuși vor intra și mai mulți bani datorită relaxării fiscale de anul viitor”, a spus deputatul.
Deputatul a mai anunțat că în proiectul de buget, Guvernul a revenit la posibilitatea ca în limita a circa 20 % din buget Consiliile Județene să poată interveni să reechilibreze anumite bugete ale unor autorități locale, s-a alocat un buget mai mare pentru infrastructură locală, iar minoritățile naționale vor primi, de asemenea, un buget majorat cu 3 % față de anul trecut.
Proiectul de buget a fost înaintat Parlamentului pentru dezbatere în această săptămână, iar miercurea viitoare ar putea avea loc votul final în camerele reunite.
Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Vasile(LASZLO)BORBELY asta critica anul 2015 de parca el si cu patimasii lui udm-risti or fi fost fete mari in impardonabila daramatura de 2Km DE AUTOSTRADA.Mai LASZLO-VASILI,pai prin 2010 nu erai si tu in guvernul Boc ,CAND MATUSA-TA BOANGIU a dat ok construirii autostrazii prin pamanturile alea ce alunecau la vale???Nea VASILI-vad ca FLOREA -de la MURES spune intr-UNA ca d-ta nu i-ai dat voie sa faca el susaua aia prin padure???Daca esti muresan get-beget,ar trebui sa ne explici de ce nu ne-ai dat voie sa avem susaua prin padure.Stiu ca ti-e mila de copacii seculari,dar de ce nu i-ai povestit aceasta si colegului d-ta UDMRI-ST de la Gheorghieni..,celui caruia i se mai spune si ..DRUJBA LUI DUMNEZEU???Domnule te stimez,dar vreau sa ai o atitudine hotarata,o atitudine dispretuitoare si de ultimatum impotriva jihadistilor unguri din zona COVASNA,impotriva celor care erau cu centuri explozibile imprejurul corpurilor lor pentru a-si sfarsi viata fiindca traiesc intr-o ROMANIE MAREATA.

    0

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE