Home / Cultură / FOTO: Johann Strauss Ensemble și Russell McGregor, Concert de Crăciun la Palatul Culturii

FOTO: Johann Strauss Ensemble și Russell McGregor, Concert de Crăciun la Palatul Culturii

12339281_760839050715148_5662952501837369859_oRenumiții muzicieni Johann Strauss Ensemble și Russell McGregor s-au aflat sâmbătă, 12 decembrie, la Palatul Culturii din Tîrgu Mureș, unde au susținut un nou Concert de Crăciun „Best of Viena”, un eveniment mult așteptat de mureșeni. Muzica vieneză a devenit deja o tradiție în perioada Sărbătorilor de iarnă.

De 11 ani, Johann Strauss Ensemble vin în țara noastră cu tradiționalul Concert de Crăciun al vienezilor, vestind Sărbătorile de iarnă și transmițând bucurie și o stare de bine celor care-i ascultă. Orchestra a fost fondată în 1985 de muzicieni ai orchestrei Bruckner din Linz. Orchestra interpretează în stilul original „Stehgeiger” adoptat și de Johann Strauss, unde liderul orchestrei este dirijor și solist în același timp. Repertoriul orchestrei nu este devotat doar celui care i-a dat numele, ci și altor compozitori contemporani lui, cât și compozitori moderni. Combinația de artiști ca Mozart, Haydn, Beethoven, Schubert, Lanner, Remeter, Fucik, Durak, Fahbrach pe lângă Strauss și condimentată de personalitatea plăcută a dirijorului Russell McGregor, au condus la succesul de care aceștia se bucură atât în Europa, cât și în Asia și Australia. Johann Strauss Ensemble reunește unii dintre cei mai talentați muzicieni ai Austriei, rețeta succesului lor fiind calitatea incontestabilă a actului artistic, precum și ușurința de a se conecta cu publicul. Iar la Tîrgu Mureș, dirijorul ansamblului, Russell McGregor, o prezență plină de fascinație și magnetism, a comunicat permanent cu publicul, le-a oferit copilașilor bomboane din ciocolată și i-a invitat pe spectatori să cânte colinde. Înzestrat cu o energie molipsitoare, dirijorul le-a adus zâmbetele pe chipuri celor prezenți la concert, iar la final Johann Strauss Ensemble și Russell McGregor au fost răsplătiți cu ropote de aplauze. A fost, cu singuranță, un eveniment pe care mureșenii nu-l vor uita și un concert pe care îl vor recomanda și celor dragi în preajma Sărbătorilor de iarnă.

[zizigallery id=1861]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Două tinere din Mureș, câștigătoarele unui workshop de dezbateri în engleză

Un workshop transatlantic de dezbateri în format Public Forum în limba engleză a avut loc …