FOTO: Ovidiu Marian, noul viceprimar al municipiului Reghin Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1132 Vizualizări

FOTO: Ovidiu Marian, noul viceprimar al municipiului Reghin

DSC_1622Consilierii reghineni întruniți vineri, 18 decembrie în ședință de îndată au avut pe ordinea de zi un singur proiect de hotărâre, alegerea viceprimarului municipiului Reghin. Convocarea ședinței a venit în contextul în care primarul municipiului Reghin Maria Precup se află sub control judiciar pe o perioadă de 60 de zile, conform deciziei luate miercuri, 16 decembrie de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA)

Nu vreau să profit de necazul altora”

DSC_1607Prima luare de poziție în cadrul ședinței a venit din partea fostului primar al Reghinului, consilierul UDMR Nagy Andras care, a declinat propunerea colegilor de partid de a candida pentru funcția de viceprimar. ”În cadrul grupului UDMR am avut mai multe ședințe, discuții de spre această problemă delicată cu care se confruntă Consiliul Local Reghin. Nu am fost de acord cu poziția colegilor de a mă propune pentru candidatura pentru funcția de viceprimar. În conjunctura actuală în care ne aflăm, nu vreau să profit de necazul altora, și de aceea nu am fost de acord să mă propună colegii pentru funcția de viceprimar. Oricine va fi ales viceprimar, după votul consilierilor, eu îl voi sprijini dacă voi fi solicitat cu propuneri și păreri”, a precizat Nagy Andras, consilier UDMR.

Doi candidați, un social democrat și un liberal

S-a trecut apoi la stabilirea propunerilor pentru candidații la funcția de viceprimar, nominalizați fiind consilierul PSD Ovidiu Marian și consilierul PNL Claudiu Bândilă. După întocmirea buletinelor de vot a urmat votul secret al celor 19 consilieri locali , înregistrându-se 17 voturi valabil exprimate, și două voturi nule, respectiv 9 voturi pentru și 8 împotrivă  pentru Ovidiu Marian,  și 8 voturi pentru și 9 împotrivă  pentru Claudiu Bândilă .

Ovidiu Marian, ales viceprimar în două tururi

Cum niciunul dintre cei doi candidați nu au obținut majoriatea care să le confere funcția de viceprimar, s-a trecut la un al doilea tur de alegeri, rezultatul fiind același, respectiv 2 voturi nule, 9 voturi pentru Marian Ovidiu, și 8 voturi pentru Claudiu Bândilă, fapt ce a consfințit alegerea în funcția de viceprimar a consilierului PSD Ovidiu Marian.

Îi urez toate cele bune”

DSC_1612Primul care la felicitat pe noul viceprimar a fost chiar contracadidatul acestuia, liberalul Claudiu Bândilă care a precizat că ”esența democrației este votul democratic, fapt pentru care îl felicit pe Ovidiu pentru această alegere. Îi urez toate cele bune, multă putere de muncă, să reușească să facă lucruri cât mai bune pentru oraș în răstimpul scurt care ia mai rămas”.

Să aduc un plus municipiului Reghin”

DSC_1616La rândul său, noul viceprimar ales al municipiului Reghin a precizat că, pentru el bătălia politică s-a încheiat, prioritar fiind consensul întregului consiliu local pentru binele orașului. ”Din punctul meu de vedere această bătălie politică se va termina aici. Sper ca de acum înainte toate proiectele de hotărâre care vor fi pe masa consilierilor să fie dezbătute înainte de noi toți, să putem lua cele mai bune măsuri pentru municipiul Reghin. Mă bucur că cei mai mulţi dintre colegi au avut încredere în mine şi mi-au acordat această şansă ca în perioada următoare, până când revine doamna Maria Precup, până la finalul actualului mandat să aduc un plus municipiului Reghin, și reghinenii să fie mândri de ce pot face eu. Sper ca în continuare să existe o conlucrare în consiliul local. Voi încerca să conlucrez cu toate partidele politice și cu toți consilierii ca să luăm cele mai bune decizii pentru Reghin. În acest fel voi încerca să-i implic pe fiecare mai mult decât au făcut-o până acum, să-i chem la tot felul de întâlniri, să găsim cele mai bune soluții pentru oraș. Sunt destul de tânăr în politică, decizia de a candida pentru funcția de viceprimar a fost luată în trei zile, și e destul de greu, dar mă bazez pe sprijinul consilierilor, pentru a putea lua cele mai bine decizii pentru municipiul Reghin”, a menționat Ovidiu Marian, noul viceprimar al municipiului Reghin.

Nu mi-e frică să-mi asum această funcție”

Următorul pas de trecut pentru viceprimarul nou ales și pentru Consiliul Local Reghin va fi aprobarea bugetului, respectiv finalizarea proiectelor în derulare, puncte care vor face obiectul ședinței extraordinare de luni, 21 decembrie. ”Avem luni o ședință de consiliu extraordinară în care trebuie votat bugetul. De asemenea există proiectul celor trei străzi care trebuie finalizate, și era impetuos necesar să fie un viceprimar deoarece,  e nevoie de semnarea mai multor documente, la care se adaugă și finalizarea proiectului cu Centrul de Informare Turistică. Aceste lucruri oarecum ne-au forțat pe toți să ne întrunim în această ședință, să luăm o decizie în ce privește funcția de viceprimar. În ce privește provocarea acestei funcții, atâta timp cât mă consider nevinovat în ceea ce am făcut până acum, nu mi-e frică să-mi asum această funcție de viceprimar, și sper să pot să-mi duc la îndeplinire mandatul până la final, așa cum am promis în fața cetățenilor”, a declarat Ovidiu Marian.

[zizigallery id=1865]

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE