Sărbătoare la Colegiul „Unirea”. Premii de excelență pentru elevi Invatamant
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 376 Vizualizări

Sărbătoare la Colegiul „Unirea”. Premii de excelență pentru elevi

Andreea NazneanColegiul Național „Unirea” din Tîrgu Mureș își prezintă, în această săptămână, valoarea grație Zilelor „Unirea”. Momentul de sărbătoare al uniriștilor va fi marcat prin activități diverse menite să celebreze valorile și principiile Colegiului „Unirea”.  

Zilele „Unirea” au fost prefațate de câteva evenimente unde uniriștii au obținut locuri fruntașe, respectiv concursul judeţean „Cuvinte ce exprimă adevărul”, ediţia a XVI-a, concursul de biologie „Simularea admiterii la Universitatea de Medicină şi Farmacie Tîrgu Mureş” și concursul judeţean de matematică „Simon Petru”, ediţia a XVI-a.

Premiile de Excelență „Unirea”

Fiecare zi a săptămânii este încărcată cu activități care să pună în valoare preocupările elevilor pentru istorie, cultură, artă și educație, punctul culminant fiind vineri, 22 ianuarie, de la ora 12,00, la Centrul Cultural „Mihai Eminescu”, cu ocazia Galei Festive, în care vor fi acordate Premiile de Excelență „Unirea”. „Vom avea spectacolul de decernare a Premiilor de Excelență pe trei categorii, academic, cultural-artistic și sportiv, la care se adaugă premiile de loialitate copiilor care au avut o implicare substanțială în viața școlii și premiile de voluntariat. Este un moment festiv care încununează munca noastră și a elevilor noștri pentru anul școlar anterior. Noi oferim aceste Premii de Excelență în baza unei medii pe anul trecut, care să fie cel puțin 9,50 plus premii la diverse concursuri și olimpiade naționale, nu doar participări. Este un prilej pentru noi de a ieși în față din nou cu rezultatele frumoase pe care le avem, cu ce înseamnă viața școlii. Ea nu înseamnă doar concursuri, ci și multe alte activități, prin care venim în sprijinul copiilor de la gimnaziu și celor de la liceu. Cei mai mari îi ajută pe cei din clasele mai mici în desfășurarea diverselor activități, cum e cazul celor din clasa a XII-a care îi consiliază pe cei din clasa a XI-a, prin activități derulate sub egida GROW, AIESEC. Acest moment festiv este un bun prilej pentru noi pentru a ne face cunoscute valorile anului școlar anterior”, a declarat prof. Andreea Năznean, directorul Colegiului Național „Unirea”.

Elevii noștri se simt mândri că sunt uniriști”

Din multitudinea de evenimente incluse în cadrul Zilelor Colegiului „Unirea” amintim: vizionare de film documentar astăzi, 20 ianuarie, cu prezentarea contexului european în cadrul căruia s-a înfăptuit Unirea Principatelor Române, la data de 24 ianuarie 1859; momentul „Unirea Principatelor Române” Domnia lui Alexandru Ioan Cuza (1859-1866) cu prezentarea contextului european în cadrul căruia Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn al Moldovei la 5 ianuarie 1859, iar la 24 ianuarie 1859 a fost ales domn al Ţării Româneşti, astăzi, 20 ianuarie; seara tradiţională mureşeană, astăzi, ianuarie; dezbaterea „Să vorbim despre bani şi bănci”, organizată de BNR Tîrgu Mureş joi, 21 ianuarie; lansarea revistei de creaţie pentru elevii de liceu „Privitorul spre stele”, care va avea loc azi, 21 ianuarie, precum și festivitatea de premiere a elevilor care au participat la concursului de matematica „Simon Petru” , ediţia a XV-a.

pict (0)Este o săptămână festivă a Colegiului „Unirea”, elevii se simt foarte bine și sunt chiar dornici să se prezinte.Fiecare clasă vrea să arate că poate să facă și altceva decât să învețe bine. Împreună cu elevii stabilim cu o săptămână sau două înainte ce activitate vom avea în cadrul acestor zile și de foarte multe ori prima propunere a venit dinspre ei. De foarte multe ori îi las pe ei să propună tot felul de oferte interesante, un joc de rol la limba germană, vizionarea unui film urmat de o dezbatere. E atât de interesant să-i vezi cu ce interpretări vin în urma vizionării unui film. De asemenea, elevii au propus o seară tradițională românească prin care să promovăm valorile și tradițiile noastre, care sunt extrem de multe și de frumoase, care a avut  loc miercuri, 20 ianuarie, de la ora 17,00, în Sala Festivă a Colegiului. Elevii noștri se simt mândri că sunt uniriști, un motiv de aducere aminte a motivului pentru care au optat pentru această școală. Niciodată un elev de la „Unirea” nu are un regret că a ales această școală, din contră, sunt mândri de școala lor, la fel cum și noi suntem mândri de ei”, a mai precizat directoarea Colegiului Național „Unirea”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE