Home / Sanatate / Întâlnirea pacienților cu boala Parkinson: „Iubește oamenii care te iubesc!”

Întâlnirea pacienților cu boala Parkinson: „Iubește oamenii care te iubesc!”

Distribuie

intalnire club pacientiPrima întâlnire din acest an a Clubului Pacienților cu Boala Parkinson din Tîrgu Mureș are loc astăzi, 5 februarie, de la 13,30, la Hotelul Grand din Tîrgu Mureș. Tema întâlnirii este: „Iubește oamenii care te iubesc!”. Invitații vor dezbate împreună subiecte de interes, vor lua parte la o conferință despre importanța mișcării în viața de zi cu zi și vor afla cât de importantă este implicarea în proiectele educaționale. Totodată, cardiologul Dan Fărcaș, președintele Clubului și autorul cărții „Virtuți Adomite”, va prezenta programul educațional „Virtuti Adormite” și terapia de acceptare a „imaginii din oglindă”.

Astfel, între orele 13,30 – 13,45, dr. Dan Fărcaș, medic primar cardiolog și președintele Clubului Pacienților cu Boala Parkinson, va prezenta proiectul „Virtuți Adormite” sau Terapia de acceptare a „imaginii din oglindă”. Ulterior, între orele 13,45 – 14,15, prof. univ. dr. Ovidiu Cotoi va vorbi despre importanța și implicațiile sociale ale proiectelor educaționale. Între orele 14,15 – 14,45, kinetoterapeutul Camelia Hoitan va susține cu prezentare despre rolul mișcării fizice regulate în păstrarea sănătății și a abilităților neuro-motorii la pacienții cu boala Parkinson.
„În data de 5 februarie, de la ora 13,30, în Sala de Conferințe a Hotelului Grand din Tîrgu Mureș, va avea loc întâlnirea Clubului Pacienților cu Boala Parkinson din Tîrgu Mureș cu pacienți, cu susținători, cu toți cei care sunt interesați de boala Parkinson. Eu mă aștept să fie prezenți în jur de 200 de participanți, mă aștept să crească interesul pentru aceste fenomene, pentru că această întâlnire este o sursă de informare. Doamna Camelia Hoitan, un kinetoterapeut de excepție, va susține o conferință despre importanța mișcării în viața noastră și ne va învăța câteva exerciții simple pe care le poate face oricine. Eu voi vorbi despre programul educațional „Virtuti Adormite” și despre implementarea terapiei de acceptare a imaginii din oglindă, pentru că esența schimbării este să te accepți așa cum ești. Nu poți schimba nimic dacă tu nu accepți lucrurile așa cum sunt”, a transmis dr. Dan Fărcaș.

Pacienții, învățați să-și accepte boala
Potrivit acestuia, proiectul educațional „Virtuți Adormite” dorește să învețe pacienții să-și accepte boala și să conștientizeze unicitatea lor ca indivizi.
„Virtuţi Adormite” este înainte de toate un program educațional, care se adresează pacienților cu boala Parkinson, dar și celor care suferă de alte boli cronice, menit a facilita în primul rând schimbarea tiparului mental. Proiectul este conceput pentru a învăța pacientul să își accepte boala, să se accepte pe el și să își conștientizeze unicitatea lui ca individ. Începând din acest an, la Tîrgu Mureș va funcționa și Centrul Național de Educație pentru Pacienții cu Boli Cronice, locul în care pacienții se vor reuni și vor găsi puterea de a accepta mai ușor boala, fiindcă acolo vor găsi oameni cu aceleași probleme”, a explicat dr. Dan Fărcaș.
La întâlnirea de astăzi, sunt așteptați să participe pacienți, autorități locale, reprezentanți ai Universității de Medicină și Farmacie, ai Spitalului Clinic Județean, medici de familie, dar și mureșeni care doresc să ia parte la acest eveniment.


De asemenea, verificati

Raed Arafat: ”Gripa sezonieră revine, mai puternică”

Distribuie Secretarul de stat Raed Arafat, şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), a …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.