Home / Sanatate / Cotroale ITM în 14 spitale. Ce au descoperit inspectorii de muncă

Cotroale ITM în 14 spitale. Ce au descoperit inspectorii de muncă

Mai multe cadre medicale au in grija pacienti adusi in stare grava in sala de garda a Unitatii de Primiri Urgente a spitalului Floreasca din Bucuresti, vineri 13 februarie 2009.

Inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Mureş au efectuat, în perioada 8 decembrie 2015 – 29 ianuarie 2016, un număr de 14 controale la tot atâtea unități spitalicești din judeţul Mureş, în cadrul unei campanii naţionale privind verificarea respectării prevederilor legale privind relaţiile de muncă şi securitate şi sănătate în muncă. “În domeniul relațiilor de muncă au fost aplicate 18 sancțiuni contravenționale din care 13 avertismente și cinci amenzi în valoare totală de 75.300 lei și au fost identificate trei persoane care munceau fără forme legale. În urma acestor verificări au fost dispuse 76 de măsuri de remediere a deficiențelor constatate. În domeniul securității și sănătății în muncă au fost aplicate zece sancțiuni contravenționale și au fost dispuse zece măsuri de remediere a deficiențelor constatate. Principalele deficiențele constatate sunt: lipsa dispozitivelor de protecție, lipsa inscripționărilor la prize și ieșiri de urgență, neacordare EIP, lipsa evaluarii riscurilor și lipsa serviciu intern de prevenire și protecție”, a precizat jrs. Eva Man, inspector şef al ITM Mureş.

1 comentariu

  1. E interesant cum poti depista munca la negru la o unitate bugetara. Ii platea directorul spitalului din salariul lui?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

FOTO: Donație pentru Spitalul Clinic Județean Mureș

Echipa Asociației Rotary Club Miercurea Ciuc împreună cu Gedeon Richter România SA au decis să …