Home / Cultură / Gliga TV devine Ardeal TV

Gliga TV devine Ardeal TV

111Postul de televiziune locală Gliga TV din Reghin se va transforma în postul regional de televiziune Ardeal TV. Metamorfoza a fost validată marţi, 23 februarie, cu unanimitate de voturi, într-o şedinţă a Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA).

„O să ne axăm pe tradiţii populare”

Din delegaţia care a susţinut proiectul în faţa comisiei CNA au făcut parte Daniel Gliga – acţionar principal, Crina Laszlo – director de marketing, Laszlo Ferencz – director tehnic şi Alexandra Cotoi – director program. „Noul post, Ardeal TV, va continua ce s-a început în urmă cu şase ani şi jumătate la Gliga TV. O să ne axăm pe tradiţii populare, pe promovarea obiceiurilor şi a meşteşugurilor şi cel mai important pentru noi este că o să ne vedem în cinci judeţe: Mureş, Harghita, Sibiu, Cluj şi Bistriţa Năsăud. Proiectul nostru prevede ca în termen de aproximativ o lună să schimbăm şi sigla şi să începem promovarea pentru trecerea la noua televiziune, Ardeal TV. Cei de la CNA au fost încântaţi de proiectul nostru, erau curioşi să vadă dacă vom face faţă la o astfel de provocare şi le-am explicat că noi deja avem emisiuni specifice, de promovare a tradiţiilor populare şi a folclorului”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Alexandra Cotoi.Două studiouri de înregistrări

O altă decizie luată în şedinţa CNA de marţi se referă la înfiinţarea celui de-al doilea studio de înregistrări, care va funcţiona tot în municipiul Reghin. „În mod firesc, o să mărim şi echipa, vom avea corespondenţi în fiecare judeţ care vor relata din teritoriu ştiri pe care le vom grupa în jurnale de ştiri. De asemenea, în cadrul aceleiaşi şedinţe ni s-a autorizat şi un studio secundar, astfel încât acum avem două studiouri de înregistrări, ambele la Reghin”, a menţionat Alexandra Cotoi.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

„Mameloschn. Limba maternă“, online – trei femei, trei destine, trei viziuni asupra libertăţii

Compania „Liviu Rebreanu“ a Teatrului Naţional Târgu-Mureş vă invită să vă instalaţi comod în fotolii, …