FOTO: Drapel de luptă pentru Batalionul 640 Sprijin Logistic Administratie
  • admin
  • 0 comentarii
  • 1330 Vizualizări

FOTO: Drapel de luptă pentru Batalionul 640 Sprijin Logistic

1General de brigadă Marian Sima, locţiitorul şefului Direcţiei Informaţii Militare, a înmânat marţi, 1 martie, drapelul de luptă comandantului Batalionului 640 Sprijin Logistic „Horea, Cloşca şi Crişan”, locotenent-colonel Cristian Boangăr. Ceremonia a avut loc în incinta Unităţii Militare 01010 din Târgu-Mureş, în prezenţa oficialităţilor locale şi ai reprezentanţilor structurilor militare centrale şi din judeţul Mureş.

Simbol al onoarei, vitejiei şi gloriei militare

Batalionul 640 Sprijin Logistic s-a înfiinţat la data de 26 septembrie 2011, printr-o hotărâre a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării, şi a funcţionat iniţial cu personal al Companiei Stat Major din structura Regimentului 6 Operaţii Speciale la care, din anul 2012 s-a adăugat un nucleu alcătuit din cadre ale Centrului de Depozitare Târgu-Mureş. După desfiinţarea Centrului de Depozitare Târgu-Mureş, personalul acestuia a fost asimilat în structura Batalionului 640 Sprijin Logistic. Misiunea Batalionului 640 Sprijin Logistic este de a asigura suportul logistic necesar executării misiunilor de către unităţile din structura Brigăzii 6 Operaţii Speciale „Mihai Viteazul”, atât în cadrul apărării naţionale, cât şi pe timpul desfăşurării operaţiilor sub mandat naţional, aliat, NATO, UE şi alte coaliţii. La data de 13 noiembrie 2015, la propunerea ministrului Apărării Naţionale, preşedintele României a acordat, prin Decretul Prezidenţial nr. 843, drapelul de luptă, Batalionului 640 Sprijin Logistic „Horea, Cloşca şi Crişan”. „Drapelul de luptă al unităţii este simbolul onoarei, vitejiei şi gloriei militare. El reaminteşte fiecărui militar trecutul glorios al poporului român în lupta dusă de-a lungul veacurilor pentru libertate şi dreptate, despre tradiţiile de luptă ale unităţii, precum şi datoria sfântă a fiecăruia de a servi cu credinţă patria, de a apăra cu bărbăţie, pricepere şi abnegaţie, chiar cu preţul vieţii, hotarele ţării, suveranitatea şi independenţa României. Drapelul este un însemn naţional prin care este reprezentată individualitatea şi suveranitatea unei naţiuni. El este cel mai statornic simbol al istoriei unui popor. În toate timpurile, drapelul s-a bucurat de o deosebită veneraţie, pe drapel se depunea şi se depune jurământul de credinţă faţă de ţară”, a afirmat general de brigadă Marian Sima.

Din programul ceremoniei nu a lipsit oficierea serviciului religios, citirea Decretului Prezidenţial de acordare a drapelului de luptă, înmânarea drapelului de luptă, rostirea jurământului, defilarea drapelului de luptă prin faţa unităţii, intonarea Imnului de Stat şi defilarea unităţii sub comanda comandantului.

[zizigallery id=1913]

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE