Proces pentru înlăturarea „parapetului morţii” Administratie
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 222 Vizualizări

Proces pentru înlăturarea „parapetului morţii”

111Primarul comunei Sângeorgiu de Mureş, ing. Sófalvi Szabolcs, a anunţat că instituţia pe care o conduce va acţiona în instanţa Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR), demers care are ca obiectiv înlăturarea parapetului care desparte în două drumul naţional DN 15 care trece prin localitate

„Doar în luna decembrie 2015 au fost 18 accidente”

Motivul invocat de conducerea Primăriei din Sângeorgiu de Mureş este numărul foarte mare de accidente înregistrate pe respectivul drum naţional, pe raza localităţii, în special în zona trecerilor pentru pietoni. De asemenea, o altă problemă cu repercursiuni negative asupra siguranţei traficului rutier este provocată de gurile canal amplasate pe drumul naţional, care nu fac faţă traficului rutier de mare tonaj. „Insistăm şi continuăm lupta pentru că se produc noi accidente, nu ne putem linişti, cum ne-a sugerat CNADNR, care ne-a transmis că totul e ok. Nu e ok, devreme ce sunt atât de multe accidente. Doar în luna decembrie 2015 au fost 18 accidente. Nu ne poate determina să rămânem pasivi, parapetul îi face pe mulţi conducători auto să creadă căs e află pe o autostradă şi nu în interiorul unei localităţi. De asemenea, pe porţiunea cu parapet se află în prezent 15 balize de semnalizare care semnalizează că drumul nu e în regulă: s-au spart, s-au spart sau efectiv au zburat capace de canalizare. Nu se găsesc vinovaţii şi nici cine să rezolve problema. Noi, Primăria, nu putem interveni pentru că drumul nu ne aparţine, administratorul drumului caută vinovaţii, iar de peste trei luni persistă situaţia. Locul seamănă cu o pistă de concurs cu obstacole. Suntem ruşinea ţării din acest punct de vedere. Acesta e motivul care ne determină să luptăm în continuare. Pentru că nu s-a găsit rezolvare de aproximativ un an, nu ne-a mai rămas altă cale legală, chiar dacă au ieşit oameni şi au protestat, decât aceea de a acţiona în instanţă Compania Naţională de Drumuri Naţionale şi Autostrăzi, care în opinia noastră se face vinovată de toată situaţia, fiind administratorul drumului”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, ing. Sófalvi Szabolcs.

„Asta e România, e făcut un lucru de mântuială”

Aceeaşi nemulţumire ne-a fost relatată de un locatar de pe strada Petki David, martor la un incident auto provocat de o gură de canal care a „zburat” până aproape de casa cetăţeanului. „De vreo trei luni, gurile de canal sar din cauza maşinilor de tonaj mare. Zboară pur şi simplu. Recent, un capac de canal a fost efectiv smuls de un tir şi i-a spart rezervorul, după care a zburat aproape de casă. Curgea motorina din rezervor, pe drum. Vă imaginaţi că dacă se sparge gura de canal şi maşina trece peste ea, îmi intră direct în casă. La câteva case distanţă, două maşini au intrat în curte în doar două săptămâni. Asta e România, e făcut un lucru de mântuială. În loc să facă o şosea ca lumea, au pus guri de canal slabe şi parapeţii. Aia e o crimă, au murit oameni din cauză că şoferul nu a văzut pietonul pe trecerea de pietoni. Parapetul se pune pe şosele naţionale, unde e liber, nu în centrul comunei”, a mărturisit, nemulţumit, Emil Năznean.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE