Mai mulți nervi decât fotbal în partida ASA-Pandurii FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 143 Vizualizări

Mai mulți nervi decât fotbal în partida ASA-Pandurii

IMG_8966În ultima partidă a primei etape din turneul play-off al Ligii I de fotbal, ASA Târgu-Mureș a pierdut luni seara partida disputată pe teren propriu cu Pandurii Târgu-Jiu cu scorul de 0-2 (0-0). Au înscris Vasiljevic (min. 49) și Hora (min. 73- din 11 metri). Scorul poate fi considerat unul „mic”, dacă se ține cont de faptul că mureșenii au evoluat din minutul 31 în inferioritate numerică și au încheiat partida în efectivul unei echipe de handbal, cu doar șase jucători de câmp. Meciul a început echilibrat, cu o tensiune care plutea în aer, tensiune dată de importanța startului în play-off și alimentată de victoria gorjenilor din urmă cu o lună, când au învins după un penalty controversat. Centralul craiovean Sebastian Colțescu a scăpat repede partida de sub control, iar echipa care a avut de suferit a fost cea gazdă. Fără un „cap limpede”, care ar fi trebuit să gestioneze situațiile critice, cea gorjeană a știut să-și stăpânească nervii și să profite de provocările la care mureșenii au căzut în capcană. Cotul lui Vasco în urechea lui Țucudean din minutul 16 a fost prima picătură. Acesta a revenit bandajat după cinci minute pe teren și „și-a făcut dreptate”. După ce ASA a avut primele faze de poartă, la o combinație Mutu-Țucudean și un șut al lui Brandan reținut de portarul gorjenilor, vârful mureșenilor a comis două faulturi de galben în două minute și în minutul 31 ASA a rămas în inferioritate numerică. Tehnicianul Pandurilor, Edi Iordănescu a sesizat momentul „delicat” și l-a înlocuit în minutul 34 pe Vasco, cel intrat fiind Vasiljevic. Repriza s-a încheiat cu o tensiune care plutea în aer, dar la egalitate pe tabelă și avantaj numeric pentru oaspeți.

IMG_8970Repriză tensionată, cu puțin fotbal și record de cartonașe
Fără o conducere care să știe gestiona situația, ASA a intrat în teren încordată și a primit rapid gol. La o lovitură de colț a gorjenilor, în minutul 49, Stăncioiu respinge de sub transversală până la Antal, acesta ratează voleul din careu, dar Vasiljevic trimite din 6 metri cu capul în poartă. Tensiunea crește și în minutul 65 partida „se rupe” definitiv, la eliminarea direct cu roșu dictată la o intrare a lui Marius Constantin. Starea de nervozitate a fost în continuă creștere și mureșenii au fost în continuare preocupați mai mult de „plata polițelor”, în timp ce oaspeții au profitat din plin. În minutul 73, Mrzljak a fost falutat în careu de Gonzales și Hora a transformat lovitura de pedeapsă. Mureșenii erau în corzi și nervozitatea a dus la alte două eliminări, ale lui Voiculeț și Ramiro Costa, în minutele 82 și 84. Sebastian Colțescu a fost acoperit de regulament la toate deciziile dictate împotriva mureșenilor, dar după ce a permis gorjenilor provocările la care, suprinzător, au ripostat și cei mai experimentați jucători din lot. În condițiile în care ASA a evoluat la final cu doar șase jucători de câmp, ca o echipă de handbal, scorul poate fi considerat unul „blând”, Colțescu reușind un record nedorit de vreo echipă, ca aproape toți cei 14 jucători care au intrat pe gazon să fie sancționați cu cel puțin câte un cartonaș galben. Au scăpat doar Brandan, înlocuit la pauză, Dedov și Balaur, intrați în partea a doua. A fost un meci care nu face cinste fotbalului românesc, cu atât mai puțin celui mureșean, dar rămâne de văzut ce echipă va putea alinia ASA în etapa viitoare, programată tot pe teren propriu, luni, 14 martie, când vor întâlni Dinamo.
Fără un antrenor cu licență, interimar pentru acest joc a fost numit Adrian Pop, anterenorul echipei juniorilor A a clubului, o numire forțată de regulament, fără ca acesta să aibă vreo responsabilitate legată de pregătirea sau evoluția echipei.
Au evoluat formațiile:
ASA: Stăncioiu- G. Matei, I. Gonzalez, M. Constantin, Pîrvulescu, Gorobsov, Voiculeț, L. Buș (69 Balaur), Mutu (46 R. Costa), Brandan (46 Dedov), Țucudean
Pandurii: Stanca- Ungurușan, Săpunaru (89 Răuță), V. Fernandez (33 Vasiljevici), Grecu, Mrzljak, Ropotan, Antal, Nistor, Nicoară (76 Ciucur), Hora

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE