Home / Administratie / Dezbatere despre Cetatea din Saschiz

Dezbatere despre Cetatea din Saschiz

cetate saschizȘcoala Generală “Ion Dacian” din Saschiz va găzdui vineri, 11 martie, de la ora 15.00, dezbaterea cu tema “Restaurarea Cetății fortificate țărănești din Saschiz” privind proiectul cu același nume care urmează a fi depus în vederea finanțării prin PNDR2014-2020, în cadrul căreia va fi prezentat un proiect de resturare a Cetăţii din localitate, cu scopul de a fi completat cu sugestii şi soluţii.

Evenimentul este organizat de TransylvaNet – Federația pentru patrimoniu transilvănean, Primăria comunei Saschiz și Instituția Arhitectului Șef din cadrul Consiliului Județean Mureș. “Există deja o soluție de restaurare propusă, iar aceasta este una complexă cu impact major asupra peisajului cultural. Din acest motiv, este de dorit ca membrii comunității din comuna Saschiz și profesioniștii din domeniul păstrării și restaurării patrimoniului să se implice în luarea deciziilor referitor la acest proiect. În cadrul acestei dezbateri publice, se va prezenta proiectul de restaurare iar apoi se vor dezbate soluțiile propuse și se vor culege propuneri din rândul cetățenilor și al specialiștilor în domeniu”, se precizează pe pagina de Facebook a evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Focus pe identificarea de soluții pentru sprijinirea militarilor veterani din teatrele de operații

În România lipsește o strategie națională privind prevenția secundară și cardiovasculară, este nevoie de centre …