Reconstrucţie de ligament efectuată unui sportiv, la Spitalul de Urgenţă Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 156 Vizualizări

Reconstrucţie de ligament efectuată unui sportiv, la Spitalul de Urgenţă

reconstructieO echipă de medici din cadrul Clinicii de Ortopedie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu-Mureş, coordonată de prof. dr. Tiberiu Bățagă, a efectuat cu succes marți, 15 martie, o reconstrucţie de ligament cu alogrefă din banca de ţesut Colentina unui sportiv în vârstă de 37 de ani, din județul Hunedoara.

Potrivit purtătorului de cuvânt al SCJU Târgu-Mureș, Mariana Moldovan Negoiță, intervenţia, care a durat aproximativ 20 de minute, a decurs fără complicaţii. Pacientul a suferit un traumatism şi a fost diagnosticat cu ruptură completă a ligamentului încrucişat anterior şi redoare genunchi stâng (limitarea mişcărilor articulare).

Urmare a acestei intervenţii, începând de miercuri, 16 martie, pacientul va putea relua mersul cu sprijin parțial. De asemenea, sportivul va începe un program de recuperare cu o durată cuprinsă între patru și șase săptămâni, într-un centru specializat. Pacientul își va putea relua peste șase luni activităţile sportive pe care le făcea înainte de traumatism. Intervenţia de marți a fost realizată în cadrul Programului Naţional de Transplant, Subprogramul Os-Tendon.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE