Share

Home / Administratie / Poliţia Locală Târgu-Mureş, la raport

Poliţia Locală Târgu-Mureş, la raport

111Cadrele Direcţiei Poliţia Locală Târgu-Mureş au efectuat, în perioada 8-21 martie, peste 39 de controale pe linia disciplinei în construcţii-afişaj stradal, control comercial şi protecţia mediului, reuşind să răspundă cu promptitudine sesizărilor cetăţenilor oraşului cu privire la o serie de nereguli semnalate de către aceştia.

Astfel, referitor la lucrările de construcţii neautorizate, au fost executate verificări în teren pentru a rezolva 23 de sesizări ale cetăţenilor sau instituţiilor publice, soldate cu identificarea a trei lucrări realizate fără respectarea prevederilor Legii nr. 50/1991 republicată, privind deţinerea autorizaţiei de construire, în urma cărora s-au aplicat sancţiuni contravenţionale în cuantum de 3.000 de lei.

De asemenea, s-au derulat verificări la 30 de locaţii în care erau amplasate bannere publicitare, care au avut ca rezultat desfiinţarea acestora în urma somaţiilor întocmite, întrucât afişarea lor nu s-a făcut cu avizul Administraţiei Domeniului Public din cadrul municipalităţii, potrivit dispoziţiilor Legii nr. 185/2013 – privind autorizarea mijloacelor publicitare.

În intervalul amintit s-au înregistrat 8 sesizări cu privire la nerespectarea obligaţiei de a asigura buna gospodărire a imobilelor şi a celei referitoare la condiţiile de depozitare şi colectare a deşeurilor menajere, impuse de Hotărârea Consiliului Local nr. 20/2008 – modificată. În urma investigaţiilor operative, cadrele Direcţiei Poliţia Locală Târgu-Mureş au identificat şi sancţionat cu amendă contravenţională în valoare de 2.000 lei reprezentantul unei societăţi comerciale care a depozitat ilegal moloz provenit din demolări pe un teren intravilan, încălcând prevederile art. 8 alin 1 din actul normativ susmenţionat. În caz s-a dispus ca măsură complementară şi aducerea domeniului public la starea iniţială, fapt realizat deja în acest moment de către societatea comercială sancţionată.

Documentarea depozitării ilegale de deşeuri s-a realizat atât foto cât şi video, cu ajutorul camerelor de luat vederi amplasate pe raza municipiului Târgu-Mureş. „În context, atragem atenţia târgumureşenilor că, în conformitate cu art. 20/2008, se interzice crearea şi întreţinerea unor platforme clandestine de depozitare a oricăror tipuri de deşeuri, persoanele care încalcă prevederea respectivă fiind pasibile a fi sancţionate contravenţional cu amendă curpinsă între 200 lei şi 2.000 lei”, a precizat Valentin Constantin Bretfelean, directorul executiv al Poliţiei Locale Târgu-Mureş.

Pe linia controlului comercial, în conformitate cu planul de control aprobat, cadrele Direcţiei Poliţia Locală Târgu-Mureş au efectuat o serie de verificări specifice la 9 agenţi economici ale căror autorizaţii de alimentaţie publică au fost anulate, conform Dispoziţiei nr. 5491 din 31.12.2015. În urma controalelor au fost aplicate 8 sancţiuni în cuantum de 11.000 lei pentru încălcarea prevederilor art. 1 din Legea nr. 12/1990*, iar într-un caz s-a dispus şi confiscarea a 350 lei reprezentând contravaloarea produselor pentru care nu existau documente de provenienţă a mărfii. „Dată fiind intrarea în vigoare, începând cu 16 martie 2016, a Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun, modificată prin Legea nr. 15/2016, doi cetăţeni au fost sancţionaţi cu amenzi în cuantum de 100 lei fiecare, deoarece au încălcat dispoziţiile art. 3 din actul normativ menţionat. Atragem atenţia tîrgumureşenilor, pe această cale, asupra faptului că nerespectarea prevederilor cuprinse în textul de lege de mai sus prin care s-a interzis „[…] fumatul în toate spaţiile publice închise, spaţiile închise de la locul de muncă, mijloacele de transport în comun, locurile de joacă pentru copii, […] unităţile sanitare, de învăţământ, precum şi în cele destinate protecţiei şi asistenţei copilului, de stat şi private”, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă contravenţională de la 100 lei la 500 lei în cazul persoanelor fizice, iar în cazul abaterilor repetate ale persoanelor juridice amenda aplicată poate ajunge la 15.000 lei, dispunându-se inclusiv sancţiunea complementară de închidere a unităţii”, a menţionat Valentin Constantin Bretfelean.

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Ce se mai discută în Consiliul Local Târgu-Mureș

Dispoziția  nr. 2.816 din 12 decembrie2019      privind convocarea Ședinței  ordinare a Consiliului local al municipiului …

Share
Share