Patru comune, deservite de Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Râciu Consiliul Judetean Mures
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 212 Vizualizări

Patru comune, deservite de Serviciul de Evidenţă a Persoanelor Râciu

evidenta 1Consilierii judeţeni au aprobat joi, 31 martie, într-o şedinţă de lucru, arondarea comunelor Pogăceaua, Şincai şi Crăieşti la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor al comunei Râciu începând cu data funcţionării efective a acestuia. De la aceeaşi dată va înceta arondarea comunelor Pogăceaua şi Şincai la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Mureş şi a comunei Crăieşti la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Reghin.

Serviciul de la Râciu, în pregătire

Potrivit directorului executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Mureş, Codruţa Sava, activitatea desfăşurată de serviciile publice comunitare locale de evidenţă a persoanelor are la bază principiul apropierii serviciilor de cetăţeni, fiind desfăşurată atât în interesul statului, cât şi în interesul persoanelor. “La nivelul comunei Râciu este în curs de pregătire funcţionarea unui nou Serviciu Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor, care va deservi pe linie de evidenţă a persoanelor cetăţenii comunelor Râciu, Pogăceaua, Şincai şi Crăieşti. În prezent, comunele Pogăceaua şi Şincai sunt arondate la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Târgu-Mureş, iar comuna Crăieşti la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Reghin”, a menţionat Codruţa Sava.

evidenta 2

Totodată, directorul executiv al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Mureş a subliniat că modificarea arondării actuale este în concordanţă atât cu voinţa Consiliilor Locale din comunele Pogăceaua, Şincai şi Crăieşti, cât şi cu prevederilor articolului 25, alineatul 3 din Ordonanţa Guvernului nr. 84/2001 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea serviciilor publice de evidenţă a persoanelor, cu modificările şi completările ulterioare, în acest sens existând avizul Direcţiei pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date Bucureşti.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE