Home / Sanatate / Zeci de mii de reţete au fost prescrise vineri, deşi medicii anunțau proteste

Zeci de mii de reţete au fost prescrise vineri, deşi medicii anunțau proteste

alegeri-medici-mures-660x483Peste 44.000 de reţete compensate au fost eliberate de medicii de familie vineri, până la ora 10.30, ceea ce reprezintă 36% din numărul total de reţete eliberate pe tot parcursul zilei de joi, susţine Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), care precizează că reprezentanţii caselor de asigurări de sănătate au semnat actele adiţionale pentru acordarea serviciilor medicale până la 1 iulie, iar furnizorii de servicii medicale şi farmaceutice sunt aşteptaţi să le semneze, programul caselor fiind prelungit, scrie News.ro.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că reprezentanţii caselor de asigurări de sănătate au semnat şi ştampilat actele adiţionale la contractul cadru pentru anul 2015, iar furnizorii de servicii medicale şi farmaceutice sunt aşteptaţi să le semneze, mai ales că programul caselor a fost prelungit.

Joi, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei declara pentru News.ro că decizia medicilor de a nu da trimiteri şi a nu prescrie reţete compensate şi gratuite este şi o formă de protest faţă de „nepăsarea autorităţilor” la cererile medicilor, care nu vor altceva decât să se intre în legalitate. Medicii de familie anunţau că sunt decişi să refuze semnarea contractului cadru de acordare a serviciilor medicale începând cu 1 aprilie, dacă nu vor fi majorate bugetele alocate asistenţei primare. Ei au cerut retragerea de la publicare a contractului cadru 2016 – 2017 şi prelungirea actualului contract până la elaborarea unuia nou convenabil pentru ambele părţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Restricții prelungite în unele localități mureșene!

Reprezentanții Instituției Prefectului – Județul Mureș a transmis marți, 1 decembrie, prin intermediul unui comunicat …