Zeci de mii de reţete au fost prescrise vineri, deşi medicii anunțau proteste Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 126 Vizualizări

Zeci de mii de reţete au fost prescrise vineri, deşi medicii anunțau proteste

alegeri-medici-mures-660x483Peste 44.000 de reţete compensate au fost eliberate de medicii de familie vineri, până la ora 10.30, ceea ce reprezintă 36% din numărul total de reţete eliberate pe tot parcursul zilei de joi, susţine Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), care precizează că reprezentanţii caselor de asigurări de sănătate au semnat actele adiţionale pentru acordarea serviciilor medicale până la 1 iulie, iar furnizorii de servicii medicale şi farmaceutice sunt aşteptaţi să le semneze, programul caselor fiind prelungit, scrie News.ro.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că reprezentanţii caselor de asigurări de sănătate au semnat şi ştampilat actele adiţionale la contractul cadru pentru anul 2015, iar furnizorii de servicii medicale şi farmaceutice sunt aşteptaţi să le semneze, mai ales că programul caselor a fost prelungit.

Joi, preşedintele Societăţii Naţionale de Medicina Familiei declara pentru News.ro că decizia medicilor de a nu da trimiteri şi a nu prescrie reţete compensate şi gratuite este şi o formă de protest faţă de „nepăsarea autorităţilor” la cererile medicilor, care nu vor altceva decât să se intre în legalitate. Medicii de familie anunţau că sunt decişi să refuze semnarea contractului cadru de acordare a serviciilor medicale începând cu 1 aprilie, dacă nu vor fi majorate bugetele alocate asistenţei primare. Ei au cerut retragerea de la publicare a contractului cadru 2016 – 2017 şi prelungirea actualului contract până la elaborarea unuia nou convenabil pentru ambele părţi.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE