Pandurii – ASA, jocul revanșelor sezonului FC Municipal
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 161 Vizualizări

Pandurii – ASA, jocul revanșelor sezonului

pandurii-asaASA Târgu-Mureș va întâlni pe stadionul Municipal din Drobeta Turnu Severin, în etapa a VI-a, prima a returului play-off-ului Ligii 1 de fotbal, luni, 11 aprilie, de la ora 20.30, formația Pandurii Târgu Jiu. Echipa gorjeană este singura cu care ASA nu a obținut niciun punct în acest sezon. Ambele jocuri din cel regulat și primul din play-off au fost câștigate de gorjeni, dar aceasta este prima întâlnire dintre cele două de când antrenorul George Ciorceri a preluat echipa și pe funcția de director sportiv a revenit Daniel Stanciu. Mureșenii au o mare revanșă de luat după „tripla” sezonului în care nu au reușit să înscrie, primind 5 goluri, după ce față de liderul Astra Giurgiu au un avantaj „consistent”, cu două victorii și un eșec, golaveraj 8-3.

În ciuda perioadei dificile prin care trece echipa, conducerea este convinsă că jucătorii se vor mibiliza pentru a obține un rezultat bun cu gorjenii. „Ne-am pregătit bine în această săptămână, surprinzător de bine și sper să fie de bun augur, să spargem gheața și să obținem prima victorie din play-off. La ultimele meciuri am jucat bine, cu anumite scăpări, dar n-am reușit să ne apropiem victoria. Sper că a venit momentul să ne trecem și noi în cont o victorie. Ce s-a întâmplat în jocul tur de la noi a fost un caz izolat, nu se va mai întâmpla așa ceva. Vom încerca să ne batem cu toate forțele, dar strict cu mijloace sportive”, a declarat înaintea deplasării la Turnu-Severin antrenorul George Ciorceri.

Cu siguranță ne așteaptă un meci foarte greu, cu o echipă foarte bună, un lot valoros, antrenor la fel. O formație care încă mai păstrează șanse la câștigarea titlului, chiar dacă are șansa a treia. Pandurii pleacă favorită, dar formația noastră s-a pregătit foarte bine, în ciuda problemelor pe care le avem. Cred că vom face un joc bun în fața unui adversar dificil, dar care joacă mai bine în deplasare, decât la Severin. Este și o ambiție suplimentară la ceea ce s-a întâmplat în meciurile directe din acest sezon”, a adăugat directorul sportiv, Daniel Stanciu.

Pentru meciul de luni seara, George Ciorceri nu se va putea baza pe Balic, în continuare accidentat, Velayos (care a reînceput de câteva zile pregătirea alături de coechipieri), Ndoye și Muth (acesta a suferit o ușoară intervenție chirurgicală la spate).

Avantaj ASA, până în acest sezon, unul „cu cântec”

Pandurii şi ASA s-au întâlnit de nouă ori în Liga 1. În palmaresul întâlnirilor, avantajul este de partea gorjenilor, care au învins de cinci ori, de două ori au câștigat mureşenii, iar alte două jocuri s-au încheiat la egalitate. Acest avantaj de trei victorii vine în schimb după cele trei întâlniri din acest sezon. Primul meci s-a disputat în ediția debutului mureșenilor în Liga I, în toamna lui 2010, când Pandurii învingeau pe teren propriu FC Municipal cu 4-1, printre marcatori fiind și actualul jucător al ASA, Claudiu Voiculeţ, celelalte reușite fiind semnate de Cosmin Băcilă și Pintilii, cu o dublă. Pe banca oltenilor se afla Petre Grigoraş, trecut pentru puțin timp pe la ASA, în timp ce la mureșeni era Ioan Ovidiu Sabău. În returul ediţiei, mureșenii s-au impus cu 1-0, cu un gol înscris în minutul 92 de Victor Astafei. În ediția viitoare a urmat un spectaculos 3-3 la Târgu-Mureș (goluri Iencsi, Cavalli, Subotic, respectiv Vranjes, Cardoso și din nou Voiculeţ), cu trei goluri în ultimele 10 minute și o egalare în extremis a mureșenilor. În retur gorjenii au câștigat cu 2-0 și FCM retrograda la finalul sezonului.
După doi ani în liga secundă, revenită și cu numele de ASA, aceștia obțineau pe terenul oltenilor singurul punct, scor 1-1, câștigau acasă în retur cu 2-1 și la final deveneau vicecampioni. Ultimele trei meciuri dintre ASA și Pandurii, cu un alt tehnician trecut pe la ASA, Edi Iordănescu, gorjenii s-au desprins în confruntările directe, care au însemnat tot atâtea victorii. Au învins cu 2-0 acasă, cu goluri semnate de Nicoară și Hora, plecat de la ASA din postura de golgheter şi în retur cu 1-0, 11 metri discutabil scos de același Hora, transformat de Săpunaru. Acel 2-0 de pe Trans-Sil 2-0 din prima etapă a play-off-ului este o amintire tristă pentru ASA, care a încheiat meciul cu efectivul unei echipe de handbal. Au înscris Vasiljevic și din nou Hora.
Fără șanse de a mai juca în cupele europene, mureșenii vor încerca să puncteze cel puțin la „impresia artistică”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE