Home / Sanatate / Cum pot fi salvați pacienții care suferă de această formă de cancer

Cum pot fi salvați pacienții care suferă de această formă de cancer

Sute de pacienţi care suferă de tumori ale maxilarului pot fi salvaţi de o intervenţie care nu va mai fi nici complicată şi nici desfigurantă, şi anume un implant de titan ce poate scuti pacienţii de mutilare facială, fiind introdus prin incizii mici, în apropiere de ureche şi sub bărbie, scrie Mediafax care citează site-ul Decoperă. Până în prezent, procedura tradiţională a implicat îndepărtarea părţii afectate a maxilarului, printr-o incizie în partea laterală a feţei, iar reconstrucţia părţii lipsă să făcea dintr-o bucată de os prelevată de la şold sau picior. Această procedură lasă cicatrici mari şi necesită cel puţin două nopţi în terapie intensivă, urmate de o internare în spital de minimum două săptămâni.
Noua abordare, „minim invazivă”, a însemnat pentru unii pacienţi plecarea din spital chiar a doua zi. Chirurgul consultant maxilofacial, Luke Cascarini, este un pionier în realizarea acestei proceduri la Spitalul Guy şi Sfântul Thomas din Londra. Cascarini a operat până în prezent patru pacienţi, utilizând noua tehnică. În cazul tumorilor maxilarului, există în general două tipuri: tumori secundare (cancerul a început în altă parte şi s-a răspândit la nivelul maxilarului) sau, în cazuri mai rare, tumoarea îşi are originea în osul maxilarului în sine. Intervenţia chirurgicală existentă implică un număr de 8-10 operaţii complicate pentru a îndepărta partea afectată a maxilarului. Pacienţii au nevoie apoi de radioterapie pentru a preveni răspândirea cancerului. Noua operaţiune se desfăşoară în mai multe etape, pe o perioadă de trei luni. Operaţia prevede două mici incizii făcute chiar în faţa urechii şi sub bărbie, iar implantul de titan este ţinut în loc cu şuruburi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Suplimentare de paturi ATI la Unitatea de Suport Medical COVID-19 din Târgu Mureș

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat miercuri, 21 octombrie, la Târgu Mureş, că Unitatea de …