”Noaptea Muzeelor” debutează  la Palatul Culturii Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 1382 Vizualizări

”Noaptea Muzeelor” debutează la Palatul Culturii

Ediţia 2016 a evenimentului “Noaptea Muzeelor”  va debuta vineri, 20 mai, organizat de Muzeului Judeţean Mureş, alături de alţi 22 de parteneri. Activitățile din cadrul primei zile vor avea loc în Palatul Culturii, Cetatea Târgu-Mureș și Muzeul de Științele Naturii.

Incursiune în istoria armenilor

2 (1)Prima expoziție care va deschide ediția din acest an a manifestării ”Noaptea Muzeelor” va fi ” Galeria Donația Elisabeta și Gheorghe David” vernisată în Palatul Culturii, etajul III începând cu ora 17:00, urmată de conferința ”Caucazul milenar – capitale istorice” în Sala Mică a Palatului Culturii, program cultural ștințific susținut de Attila Puskas, în colaborare cu actrița târgumureșeană Ilka Kilyen. Conferința, organizată cu sprijinul Asociației Culturale Armeano-Maghiară din Târgu-Mureș  oferă, prin prezentarea celor 13 capitale istorice  armene, o imagine de ansamblu asupra  vieții culturale, economice și politice din Caucaz. Actrița  Ilka Kilyen invocă trecutul armenilor prin prezentarea  unor fragmente  din operele  cronicarilor armeni.

”The chaos in my mind”, cu Vizi Imre

3 (1)Seara de vineri de la Palatul Culturii va fi încheiată de concertul susținut de Imre Vizi și invitații săi intitulat ” The chaos in my mind”, care vor urca pe scena Sălii Mari începând cu ora 19:00. Vizi Imre a devenit cunoscut după apariția în emisiunea Vocea României, unde a fost ales drept cea mai bună voce masculină din țară. După această reușită a obținut locul doi la ediția din 2014 a concursului muzical Eurovision. Împreună cu trupa sa compusă din Robert Brai-chitară, Peter Sarosi- clape și Ovidiu Cristian-percuție, a cântat la numeroase concerte și festivaluri abordând un stil aparte, un amestec  plăcut de R&B, pop-rock și soul, condimentate cu un pic de jazz.

Începuturile antropologiei fizice în Europa

În Cetatea Târgu-Mureș ”Noaptea Muzeelor” va debuta începând cu ora 14:00 cu expoziția ”O zi alături de dr. Bones”, deschisă la Muzeul de Istorie și Arheologie. Expoziția, organizată în parteneriat cu Universitatea de Medicină și Garmacie din Târgu-Mureș  va fi vernisată de către Szilamér Pánczél, șeful Secției Gurghiu și de către arheologul și antropologul Szilárd Sándor Gál. La vernisaj va fi prezent Zoltán Pávai, profesor universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș. Expoziţia prezintă începuturile antropologiei fizice în Europa, cu o privire specială asupra teritoriului României. Vizitatorul se va putea familiariza cu principalele metode utilizate în osteologie, cu studii de caz interesante (patologie, variaţii epigenetice) și cu informaţii și activități interactive referitoare la modul în care funcționează sistemului osos. Tot la Muzeul de Istorie din Cetate va fi deschisă începând cu ora 14:30 expoziția „Cromatică și decor în antichitatea dacică”.  Expoziţia va fi deschisă de directorul Muzeului Judeţean Mureş alături de Nicoleta Man, şefa secţiei de Arheologie şi arheologul Daniel Cioată.

Flori, cărți și fosile la Muzeul de Științele Naturii

A treia locație care va deschide seria evenimentelor de ”Noaptea Muzeelor ” în ziua de vineri este  Muzeul de Ştiinţele Naturii, care va găzdui două vernisaje, expoziția cu vânzare „Flori și cărți la Muzeu” începând cu ora 15.30 și expoziția „Evoluția speciei umane ilustrată prin portrete și fosile” începând cu ora 16:00.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE