Lucrările la centura ocolitoare, reluate Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1029 Vizualizări

Lucrările la centura ocolitoare, reluate

centuraConducerea Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a anunţat luni, 23 mai, că lucrările de execuţie aferente construcţiei variantei de ocolire Târgu-Mureş au fost reluate. Potrivit directorului general al CNADNR, Cătălin Homor, în prezent se desfăşoară organizarea de şantier în vederea începerii lucrărilor.

Contractul iniţial de execuţie a fost semnat în iunie 2014, antreprenorul lucrării fiind societatea Copisa Constructora Pirenaica SA, cu o valoare a contractului de 134.798.974,3 lei, fără TVA, iar proiectul va fi cofinanţat din Programul Operaţional Infrastructura Mare 2014-2020.

Proiectul a fost blocat timp de opt luni, din cauza unui proces intentat de proprietarii unor imobile afectate de construcţia acestui obiectiv. Astfel, în data de 2 iunie 2015 a fost comunicată Hotărârea civilă nr. 52, pronunţată de Curtea de Apel Târgu-Mureş prin care s-a dispus suspendarea amplasamentului lucrării, iar în data de 15 iunie 2015, inginerul a dispus suspendarea lucrărilor. În acest sens, CNADNR prin Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov a formulat recurs în termenul legal, iar prin Hotărârea Curţii de Apel Târgu-Mureş nr. 19/2016 din 18 februarie 2016 a fost respinsă cererea de suspendare formulată de reclamanţi până la soluţionarea definitivă a cauzei. „Şi varianta de ocolire Târgu-Mureş, ca şi alte proiecte, a fost blocată stârnind justificat nemulţumirea oamenilor. Odată cu reluarea lucrărilor de execuţie, solicit antreprenorului să se organizeze astfel încât să poată finaliza proiectul în termenul stabilit şi vom urmări împreună bunul mers al acestora”, a declarat Cătălin Homor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE