Președintele PSD, Liviu Dragnea, reuniune electorală la Luduş Politic
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 305 Vizualizări

Președintele PSD, Liviu Dragnea, reuniune electorală la Luduş

Preşedintele Partidului Social Democrat (PSD), Liviu Dragnea, a fost prezent miercuri, 25 mai, la Casa de Cultură „Pompeiu Hărășteanu” din Luduș, la o adunare electorală, în cadrul căreia le-a transmis ludușenilor că PSD-ul este un partid care sprijină dezvoltarea, afacerile și iubește oamenii.
„Tot timpul când a guvernat, PSD-ul a dezvoltat această țară într-un mod sănătos și durabil și n-o spunem numai noi, ci o spun și cifrele din statistica europeană. De fiecare dată când PSD-ul a guvernat România, au fost bani pentru măriri de salarii, de pensii, pentru proiecte de dezvoltare, pentru tot ce era nevoie în această țară și a fost creștere economică. De câte ori veneau ceilalți, primul lucru pe care îl spuneau era: „nu sunt bani”, al doilea lucru: „trebuie să tăiem salariile”, al treilea lucru: „trebuie să tăiem pensiile”, „trebuie să strângem cureaua”, „austeritate”. De ce când am guvernat noi au fost bani, România s-a dezvoltat și oamenii au început să trăiască mai bine? De ce atunci când au guvernat ei, ca și acum, cu acest Guvern, nu sunt bani?”, a spus președintele PSD.
Neacordarea subvențiilor la timp
Totodată, liderul PSD a afirmat că producătorii români din agricultură şi zootehnie încep să piardă piaţă după piaţă, iar statul român este prejudiciat prin neacordarea subvenţiilor la timp. Liviu Dragnea a adoptat această poziţie după ce colegul său de partid, Mircea Duşa, a declarat că singura fabrică de zahăr din zonă, cea din Luduş, care preia producţia de sfeclă de zahăr de la 300 de agricultori, va avea dificultăţi în a-şi asigura materia primă, din cauza neacordării subvenţiilor. „Suntem în 25 mai. Peste 2-3 săptămâni, în sud se va recolta orzul, de exemplu. Când știi foarte bine că în agricultură este un calendar și dacă nu-l respecți, anul agricol poate fi compromis. Noi am dat tot timpul subvențiile, așa cum era normal, în octombrie, noiembrie, maxim decembrie, pentru ca fermierii să aibă la dispoziție banii de care au atâta nevoie. De aceea au fost inventate aceste subvenții și de aceea le primim de la Uniunea Europeană. Ce explicație să ai când un ministru al Agriculturii și un Guvern – că văd că domnul Cioloș îl ține în continuare în brațe pe acest ministru – întârzie atâtea luni de zile subvențiile?”, a arătat Liviu Dragnea.

13243808_848058615326524_1104992733763646676_o

„Echipa PSD a ales oameni de calitate”
Președintele PSD Mureș, Vasile Gliga, a precizat, în cadrul reuniunii, că echipa PSD Mureș a ales oameni de calitate atât pentru Consiliul Județean Mureș, cât și pentru primăriile din județ, performanța, voința și puterea de muncă fiind criteriile care au stat la baza alegerii candidaților. Totodată, în cadrul reuniunii de la Luduş, liderul PSD Mureș l-a lăudat pe edilul orașului Luduș, Cristian Moldovan, despre care a spus că este un om ambițios, care „a făcut tot ce a știut, împreună cu familia, pentru a realiza proiectele pe care și le-a propus”. „Nu există primar în țara aceasta care să nu fi beneficiat de programele de dezvoltare ale ministerului pe care le-a condus ca vicepremier Liviu Dragnea în Guvernul Ponta. Liviu Dragnea este cel mai apreciat deputat. La nivel de județ, echipa PSD a ales o ofertă pentru alegătorii județului Mureș de oameni de calitate. La nivelul Consiliului Județean, de la oameni cu experiență – cel mai bun consilier județean din toate timpurile, domnul profesor Boloș – până la cei mai diversificați în diferite meserii, ca să putem reprezenta tot spectrul electoral, să fim pentru toată lumea. La primării, la fel. Criteriile de bază pentru a alege un candidat au fost performanță, voință și putere de muncă”, a arătat Vasile Gliga.

13301524_848058621993190_1790647539000518843_o

„Finalitatea oricărei acțiuni politice trebuie să fie bunăstarea oamenilor”
Primarul orașului Luduș, Cristian Moldovan, s-a arătat încrezător că va câștiga un nou mandat de primar al orașului Luduș, subliniind ideea că în urma acestor alegeri, adevărații câștigători trebuie să fie ludușenii. Acesta a amintit și de cele patru proiecte semnate în valoare de peste 4 milioane de euro. „În numele ludușenilor, îi mulțumesc domnului Liviu Dragnea pentru tot ce a făcut cât a condus Ministerul Dezvoltării. În urma acestor alegeri, adevărații câștigători trebuie să fie ludușenii. Finalitatea oricărei acțiuni politice trebuie să fie bunăstarea oamenilor, iar politicienii care nu înțeleg acest lucru, cu siguranță se află pe un drum greșit. La sfârșitul anului 2014, am învățat acest lucru de la domnul Liviu Dragnea, când am semnat pentru Luduș patru contracte de finanțare în valoare de peste 4 milioane de euro (…) O administrație locală trebuie să crească nivelul de trai al populației, să ridice bunăstarea oamenilor. Lipsa locurilor de muncă era cea mai mare problemă în orașul nostru și anul trecut am reușit să aducem o firmă puternică, de perspectivă, care a angajat deja 700 de persoane și e într-o continuă dezvoltare, vrând să ajungă la peste 1.000 de angajați la Luduș. Bineînțeles, nu ne oprim aici. Eu voi încerca în continuare să atrag investitori la Luduș, pentru a ridica în continuare nivelul de trai și veniturile fiecărui ludușean”, a menționat Cristian Moldovan.
Edilul orașului Luduș a arătat că educația contină să reprezinte o prioritate, iar în acest sens există două proiecte finanțate din fonduri europene importante ce vor fi depuse în acest an. În același timp, vor continua investițiile și în oraș. Sănătatea reprezintă, de asemenea, un alt obiectiv important, Cristian Moldovan precizând că a fost finalizat un proiect de reabilitare a Ambulatoriului Spitalului Orășenesc Luduș și de dotare cu aparatură. Potrivit acestuia, anul acesta se va reabilita Secția de Psihiatrie a spitalului și va fi achiziționată aparatură medicală de ultimă generație pentru celelalte secții ale unității sanitare. În infrastructură, va fi un proiect finanțat din fonduri europene de rețele de apă și canalizare. Și tot din fonduri europene va fi un proiect de eficientizare a sistemului energetic. Astfel, vor fi înlocuite toate corpurile de iluminat din oraș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE