Daniel Maxim, soluţia pentru dezvoltarea comunei Adămuş Politic
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 876 Vizualizări

Daniel Maxim, soluţia pentru dezvoltarea comunei Adămuş

Pentru alegerea în funcţia de primar al comunei Adămuş în competiţia electorală s-au înscris cinci candidaţi, printre care şi Daniel Maxim  din partea Partidului Social Democrat. Cel mai tânăr consilier în mandatul recent încheiat, Daniel Maxim a decis că trebuie făcută o schimbare în bine în ceea ce priveşte administrarea comunei.

Reporter: Care a fost motivul pentru care aţi decis să candidaţi la funcţia de primar al comunei Adămuş?

Daniel Maxim: Fiind în Consiliul Local am considerat că se puteau face mult mai multe proiecte pentru dezvoltarea comunei noastre. Fiind în minoritate în Consiliul Local, şi neavând o majoritate, nu am putut avea proiecte, doar propuneri. Am decis să candidez pentru funcţia de primar din dorinţa de a face ceva pentru comunitate.

Rep.: Care consideraţi că sunt principalele probleme la nivelul comunei?

D.M.: Actualul primar în funcţie are patru mandate şi nu a reuşit nici în ziua de azi proiectul de apă, nu este introdusă apa în toată comuna, de canalizare nu mai vorbim că nu o avem. În ce priveşte asfaltarea, avem doar anumite străzi, şi acestea cu ajutorul celor de la gaz. Ei au descoperit nişte puţuri şi au instalat nişte staţii de uscare şi am beneficiat de ajutorul lor. Legat de serviciul Poliţiei Locale avem o firmă de pază cu care avem un contract, prin care se achită undeva la 100.000 de lei pe an. Avem doi agenţi care sunt repartizaţi în toată comuna. Avem de exemplu satul Dâmbău care aparţine de comuna Adămuş, unde nu există transport local iar cetăţenii de aici sunt obligaţi să facă 5-6 kilometri dus în fiecare zi. Legat de tineret, nu există în comună un teren de sport, Adămuş fiind a patra comună din judeţ cu o populaţie de peste 5.000 de locuitori. Având patru sate mai mari şi două mai micuţe, nu avem mai nimic pentru petrecerea timpului liber, nu mai vorbesc de un părculeţ sau un loc de joacă pentru copii. Nu s-a făcut mai nimic în comuna Adămuş în ultimii ani, după părerea mea cred că este printre ultimele comune din judeţ ca şi nivel de dezvoltare.

Rep.: Cu ce soluţii veniţi să rezolvaţi aceste probleme?

D.M.: Vineri a fost pe la noi la Adămuş preşedintele PSD Mureş Vasile Gliga şi am discutat despre ce se poate face la nivel de comună pentru dezvoltarea ei. Aici mă refer la accesarea de fonduri prin proiecte europene, în special pentru rezolvarea canalizării. S-a făcut un sondaj în comună şi marea majoritatea mi-au sugerat rezolvarea problemei canalizării, finalizarea reţelei de apă, la care se adaugă asfaltările şi trotuarele. Acestea sunt cele mai urgente probleme de rezolvat la nivelul comunei Adămuş. De asemenea, clarificarea terenurilor agricole, a păşunilor şi pădurilor, unde e o problemă. Dorim să avem şedinţe publice cu cetăţenii din comună care au lipsit în ultimii ani. Avem cămine în fiecare sat, s-a investit în ele o grămadă de bani, dar stau degeaba. Nu se fac şedinţe cu locuitorii, nu se dau explicaţii de starea actuală a comunei. Mai mult decât atât, sunt aleşi consilieri pe criterii de influenţă şi de rudenie. Avem consilieri care timp de patru ani nu au scos un cuvânt, o idee de vreun proiect, sunt doar nişte marionete care ridicau mâna şi atât.

Rep.: Tinereţea poate fi un atu în ce priveşte viitoarea dezvoltare a comunei?

D.M.: Cu siguranţă. Sunt cel mai tânăr din Consiliul Local, iar echipa cu care am pornit în această campanie este una la fel de tânără, media fiind de 35-40 de ani. Noi suntem viitorul, interesul nostru este să rămânem în comună, şi normal că ne dorim să facem ceva pentru comuna în care trăim. Nu dorim să-i dăm pe cei mai în vârstă consilieri deoparte, dar sunt unii care nu au dorinţa de a se implica foarte mult. Chiar am fost zilele trecute la o întâlnire cu oamenii din Crăieşti şi am observat că foarte mulţi tineri sunt de partea mea. Înainte să fiu consilier, în 2008 eu nici nu am fost la vot, nu m-am implicat, iar tineretul doar în ultima vreme a început să se implice deoarece până acum nu era băgat în seamă, fapt pentru care nu s-au implicat în alegerile locale sau parlamentare.

Rep.: Cu ce echipă speraţi la un rezultat bun la alegerile de duminică, 5 iunie ?

2D.M.: Sunt în fruntea listei de candidaţi pentru Consiliul Local, urmat de directorul şcolii, Mircea Dan Crişan. Pe locul trei este un inginer de la Transgaz, Toader Crişan – de loc din satul Dâmbău. Am încercat să pun pe listă oameni din fiecare localitate a comunei, cu profesii diferite care să acopere nevoile comunei. Pe locul patru pe listă avem un mic om de afaceri Nicolae Liviu, iar pe locul cinci avem un băiat din Corneşti, Liviu Morariu, care lucrează la staţia de purificare a apei în Târnăveni. Am încerca să aducem şi rromi de partea noastră, printre care un băiat extrem de serios, Jonasi Iosif Arpad, care se bucură de o foarte mare susţinere din partea etniei rrome. Comuna Adămuş are o populaţie mixtă, românii sunt în proporţie de 45%, maghiarii 30%, iar rromii undeva la 15%. Sperăm să prindem undeva la cinci locuri de consilieri la nivel de partid.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE