Ministrul Sănătății, despre propunerile de modificare a Legii antifumat Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 334 Vizualizări

Ministrul Sănătății, despre propunerile de modificare a Legii antifumat

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat luni referindu-se la propunerile de amendare a Legii privind fumatul în spațiile publice că are încredere că Parlamentul va lua decizia „corectă” și va face tot ce îi stă în putere pentru a susține rolul prevenției pentru sănătate, relatează AGERPRES. „(…) Foarte important este că suntem aici pentru a recunoaște meritele câtorva dintre noi care au promovat interzicerea fumatului în spații publice. (…) Ce vedeți astăzi aici este întruchiparea democrației participative, înțelegând prin asta participarea activă a societății civile mai ales în elaborarea politicilor publice, mai ales în domeniul sănătății. Și pentru ca acestea să fie prioritare pe agenda publică este nevoie de angajament politic, bineînțeles. Asta în contextul modificărilor ce se doresc aduse la Legea de interzicere a fumatului în spații publice. Am încredere că Parlamentul României va lua decizia corectă și va face tot ce îi stă în putere pentru a susține rolul prevenției pentru sănătatea tuturor”, a spus ministrul, potrivit sursei citate.
În acest context, Vlad Voiculescu a arătat că în fiecare an în România mor din cauza fumatului aproximativ 40.000 de persoane, dintre care 5.000 din cauza fumatului pasiv.
Astăzi, 31 mai, este Ziua Mondială fără Tutun. Legea antifumat poate contribui semnificativ la reducerea cazurilor de cancer pulmonar, boală care, alături de cancerul mamar, reprezintă cea mai des întâlnită formă de cancer în România, susțin medicii oncologi. În România, doi din zece români își pierd viața din cauza tumorilor maligne. Din totalul deceselor cauzate de cancer, 17% sunt produse de cel mamar, în cazul femeilor, iar în cazul bărbaților, de cancerul bronho-pulmonar, în pondere de 27,3%. De asemenea, peste 70% dintre cancerele pulmonare sunt depistate în stadii avansate.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE