Comunicat ALDE Mureş: „Lipsă de organizare sau intenție de fraudare?” Politic
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1025 Vizualizări

Comunicat ALDE Mureş: „Lipsă de organizare sau intenție de fraudare?”

alde 1Departamentul de comunicare ALDE Mureş a remis duminică, 5 iunie, un comunicat de presă referitor la organizarea alegerilor locale pe teritoriul judeţului Mureş.

Publicăm, în rândurile de mai jos, conţinutul integral al comunicatului:

„ALDE Mureș aduce în atenția opiniei publice organizarea deficitară la nivelul municipiului Tîrgu Mureș și al județului Mureș de către prefectul județului a acțiunilor premergătoare zilei votului, în speță, tipărirea și distribuirea buletinelor de vot necesare secțiilor de votare. Reprezentantul Guvernului în teritoriu, un guvern tehnocrat, susținut de UNPR-PSD-PNL, a reușit performanța de a bloca activitatea a peste 5.000 de reprezentați în secțiile de votare, de ieri la ora amiezii până la miezul nopții. Este inuman să se aștepte cineva ca membrii secțiilor de votare aflați acum într-o stare de extenuare să mai reziste eficient o zi și o noapte în secțiile de votare. Legea specifică foarte clar modalitatea de tipărire a buletinelor de vot, precum și necesarul acestora care trebuie să fie mai mare cu 10% față de numărul alegătorilor înscriși pe lista permanentă și complementară. Cu toate acestea, prefectul județului Mureș precum și primarul municipiului Tîrgu Mureș, nu și-au îndeplinit corect atribuțiile de serviciu.

Semnalăm incidentele sesizate ieri, cu privire la existența buletinelor de vot la primar introduse unul într-altul ce poate duce la vot multiplu, vot multiplu deja exercitat și amendat astăzi prin închiderea Sectiei nr.4, dar și a sacilor cu buletinele de vot, nesupravegheați și nepreluați în secția din cartierul Unirii, precum și a cazurilor în care cetățeni din alte localități sau județe cu flotant obținut peste noapte în Ungheni sunt aduși cu diferite autoturisme cu scopul de a vota la secțiile din Ungheni.

Acestea sunt doar câteva din  lucrurile deosebit de grave ce pun în pericol legitimitatea votului exercitat de cetățeni și care ne îngrijorează profund, fiind gesturi care evidentiază clar, nu doar lipsa de organizare, cât și posibile intenții de fraudare a votului.Solicităm reprezentanților BEC Tîrgu Mureș și BEJ Mureș securizarea procesului electoral și respectarea drepturilor cetățenilor de a vota civilizat, legal, prin transmiterea către președinții secțiilor de votare necesitatea respectării întocmai a prevederilor legale a desfășurării scrutinului electoral, în caz contrar rezultatul acestuia va reflecta erori ale modului de organizare în dezacord cu legea și nu ceea ce într-adevăr așteaptă și exprimă votul cetățenilor.

Dreptul la vot este un drept constituțional fundamental pentru apărarea democrației, pentru o guvernare locală corectă, eficientă, în slujba cetateanului.

Chiar și în fața acestor acțiuni care pot descuraja  electoratul, îndemnăm toți cetățenii să participe la vot, să aducă schimbarea de care au nevoie în comunitatea lor.”

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE